Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Brněnsku se začala točit kriminálka Hlava Medúzy. Hlavní roli ztvární Jitka Čvančarová

Osmidílný kriminální seriál Hlava Medúzy dnes natáčel režisér Filip Renč u rybníku Balaton u Sokolnic na Brněnsku. Jednotlivé epizodické příběhy vyšetřuje čtveřice kriminalistů v čele s cílevědomou Karin v podání Jitky Čvančarové.

Zmizelý originál Rubensovy Hlavy Medúzy v Moravské galerii a dva mrtví muži. Tak začíná první epizoda, která zavede diváky do Brna a okolí. Právě tam se odehrává většina případů. „Zločiny, které náš tým čeká jsou mimořádně závažné. Místo brutality, krve a násilí však chceme divákovi nabídnout napínavou podívanou díky důmyslnosti daných skutků, pachatelů i policistů,“ říká kreativní producentka Jiřina Budíková.

Racionalita, empatie a pudovost

Zejména hlavní hrdinka Karin by si diváky měla získat svojí profesionalitou, empatií a přirozenou intuicí. „Karin je velmi racionální, má bystrý mozek a k tomu má dar empatie a pudovosti. Osobní rovina postavy Karin je pak jediná z celé party, která je lehce vylíčená. Nezachází však do detailu,“ popisuje svoji roli v seriálu Jitka Čvančarová, kterou na natáčení nejvíc baví práce se zbraní.

„Policejní práce mě velmi zajímá. Baví mě umět zacházet se zbraní. Přípravu na natáčení jsem trávila s policií a zásahovou službou. Čím víc se dostávám do pozadí jejich práce tím víc je obdivuji,“ dodala Čvančarová.

česká Lara Croft a herec z Mostu

Nejbližší spolupracovníky Karin si pak zahrají Petra Bučková, Jiří Dvořák a Michal Isteník. „Atmosféra na place je výborná. Jsme taková zajímavá čtyřka. Myslím, že taková parta ještě v kriminálce nebyla, takže se moc těším. Teď začínáme. Ztvárňuji postavu vyšetřovatelky Sabiny. Já ji přezdívám jako takovou českou Laru Croft,“ uvedla Petra Bučková.

Natáčení seriálu si užívá i Michal Isteník, který v poslední době natáčel Bobule nebo Most. „Nabídek mám teď hodně. Natáčení Hlavy medúzy ale považuji za to lepší. Především proto, že se točí na Brněnsku, kde to mám moc rád,“ líčí Isteník.

Jeden příběh, jeden zločin, jedno zlo

Štáb Hlavy Medúzy se bude až do listopadu pohybovat na Brněnsku, Blanensku i v samotném Brně. Scénárista Petr Hudský zná tyto lokace velmi dobře. Pro kreativní producentku Jiřinu Budíkovou napsal scénáře ke všem třem sériím seriálu Labyrint, které se rovněž odehrávaly na jihu Moravy. „Shodli jsme se, že tentokrát chceme připravit jednodušší rámec epizodických kriminálních příběhů s vyřešením každého z nich v daném dílu. Absolutní shoda panovala i s výběrem režiséra,“ říká Budíková.

Režisér Filip Renč se tak do Brna vrací po několika letech. V Brně natočil například úspěšný snímek Sebemilenec nebo triptych Vetřelci a lovci. „Vybrali jsme si podobu medúzy jako symbol našich kriminálních příběhů. Co jeden jedovatý had v její hlavě, to jeden příběh, jeden zločin, jedno zlo,“ objasňuje název seriálu Renč.

Seriál by měl připomínat atmosféru kriminálek z šedesátých let

Jednotlivé případy tak budou kombinací skutečných kriminálních případů a fikce autorů. Stylem vyprávění a hudební dramaturgií by pak tvůrci chtěli obnovit atmosféru českých kriminálek z šedesátých let. „Jednoduchá napínavá hudba, napětí, účelné dialogy, tajemná atmosféra a minimální barevnost obrazu,“ dodává Renč.

Vedle čtveřice hlavních hrdinů se v jednotlivých epizodách představí například Igor Bareš, Hana Maciuchová, Arnošt Goldflam, Pavel Kříž nebo Lenka Vlasáková.

Autoři | Foto

Štítky natáčení, kriminální seriál, Hlava Medúzy, Filip Renč, Jitka Čvančarová, Brněnsko, Brno, Balaton, Michal Isteník, Sokolnice, Lara Croft, Petra Bučková, hlavní role, Hana Maciuchová

Na Brněnsku se začala točit kriminálka Hlava Medúzy. Hlavní roli ztvární Jitka Čvančarová  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.