Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Jelen, Poletíme?, Katarzia, Monkey Business, Verona, Anna K., Tatabojs a Festival vánočních dárků

Mám podezření, že tento týden se čeští hudebníci shodli na setkání v Brně, a když už tady budou, tak si alespoň odehrají jeden či dva koncerty. Ale dobře pro nás, čeká nás totiž týden nabitý koncerty. Pokud si chcete odpočinout od koled, problém s tím nebude.

Týden bude hudební již od samého začátku. V pondělí 10. prosince vystoupí v Sono centru akustická kapela Jelen. Dámský doprovod jim bude dělat Míša Tučná.

Brněnská parta Poletíme? vydává dlouho očekávanou novou desku Chce to hit!. Na Flédě ji pokřtí ve velkém stylu v rámci dvojkoncertu. Na domácí půdě předvedou nabušený koncert plný hitů v turbošansovém stylu jak v úterý 11. prosince, tak ve středu 12. prosince.

Slovenská písničkářka Katarzia zaplnila Kabinet múz již několikrát. Nejinak tomu bude u koncertu k novému albu Antigona, který bude ve středu 12. prosince. Turné Nepohodlná osoba chcete zažít na vlastní sluch.

Známý český textař a hudebník Xindl X oslaví v roce 2018 desetileté výročí na domácí scéně. V rámci oslav se ve čtvrtek 13. prosince objeví i v brněnském centru Semilasso, kde představí desku Sexy Exity.

V říjnu vyšla Ty Nikdy společná label deska Akta X, k níž se jede společné turné, na kterém budou přítomni všichni label MCs a Kenny Rough a DJ Fatte jako DJs. A všechny můžete potkat 14. prosince na Flédě. Po šesti letech tak vznikla společná deska, kde jsou sloky jen od label rapperů a beaty od label producentů.

Některé věci nikdy neskončí. Třeba duo Verona - v něm se jen obmění zpěvačka. Jak moc velká změna to bude zjistíte v sobotu 15. prosince v Metru.

Monkey Business vydali novou desku Bad Time For Gentleman a vyrazili na turné, které završí v sobotu 15. prosince na Flédě. Koncert nabídne typický kapelní humor v anglických textech glosujících českou realitu a překvapivé hudební aranže nových skladeb kombinujích funk, disco a elektro. Na brněnském koncertě uslyší fanoušci také Tonyu Graves, Aničku Fialovou a nepřeslechnutelný hlas Terezy Maškové.

Vánoční koncert kapely Rybičky 48, při kterém proběhne křest desky Best Fuck Off bude také v sobotu 15. prosince a to v hale Vodova.

Festival vánočních dárků obnovuje tradici nákupu ručně vyráběných dárků a klidnou atmosféru Vánoc. Pojďte se o tom přesvědčit v sobotu 15. prosince do Tržnice na Zelném trhu a pořiďte něco pro radost sobě i blízkým.

Domácí alternativní pětice Tata Bojs slaví třicet let na české scéně. Po velkolepé oslavě v rámci Metronome Festivalu se kapela vydává i do brněnského Sono centra, kde si své výročí připomene v neděli 16. prosince.

Fanoušky oblíbená, hudebními kritiky oceňována, několikanásobná zpěvačka roku, Anna K. vyráží na akustické předvánoční turné a se svou kapelou vám představí nejen své, ale i nejnovější písně z jejího úspěšného alba Světlo v akustických aranžích. V rámci turné přivítáme zpěvačku i v Mahenově divadle, a to v neděli 16. prosince.

Autoři | Foto Tomáš Hrivňák

Štítky koncert, Anna K, hudební skupina, Monkey Business, Poletíme?, Verona, Brno, turné, vánoční dárky, Xindl X, Tereza Mašková, Tonya Graves

TIPY NA TÝDEN: Jelen, Poletíme?, Katarzia, Monkey Business, Verona, Anna K., Tatabojs a Festival vánočních dárků  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.