Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Výročí 50 let od okupace, swing na Zelňáku a Petrově, Prago union a Slovácké hody v Jundrově

21. srpna si připomeneme 50 let od okupace Československa, kdy na naše území vstoupily státy Varšavské smlouvy. Tato událost stojí za připomenutí na vlastní oči i uši. A do dob dřívějších se můžete třeba i protančit.

Výročí 50 let od invaze vojsk Varšavské smlouvy připomene letos Masarykova univerzita sobě i obyvatelům Brna audiovizuální formou. Na budovu rektorátu se bude z Moravského náměstí promítat projekce s názvem 1968 – rok smutku a ztrát. Asi sedmiminutová obrazová smyčka poběží poprvé v pondělí 20. srpna od 22 hodin do jedné hodiny ranní a pak ve stejný čas každý den až do čtvrtka.

Nejvyšší patro Tržnice se v úterý 21. srpna rozezní swingovou hudbou a naplní swingovým tancem! Těšit se můžete opět na krátkou lekci swingu i pro úplné začátečníky, neúnavné swingové DJs a občerstvení. Přijďte si zařádit na swing, přiučit se nějaké nové taneční kroky a figury nebo prostě jen tak pobýt na letní terase s krásnou vyhlídkou, kde se můžete do rytmů swingu zaposlouchat.

A tento týden nás čeká ještě jedna dávka swingu, ve středu 22. srpna v Denisových sadech. Chystá se ještě letní swingový večer na Petrově pod záštitou Café Biograf, festivalu UPROSTŘED a taneční školy Swing Wings Brno. Připraveny jsou i dvě ukázkové lekce pro začátečníky.

Prago Union je pražská hip-hopová skupina, založená okolo roku 2002. Pokud je znáte, tak budete souhlasit, že není nad klasiku jako Verbální atentán, Kandidát Vět, Dezorient Express a další. Dej si Prago Union ve čtvrtek 23. srpna pod širým nebem!

Brno není Slovácko. Ale může být! Aneb když nemůže člověk z Brna a okolí zažít atmosféru krojovaných hodů na Slovácku, hody přijedou za ním. Za výbornou slivovičkou, vínem, cimbálovkou a skvělou náladou stačí zajít v sobotu 25. srpna do Jundrova.

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl, Neuvěřitelné Brno

Štítky Tipy na týden, kultura, koncerty, swing, Prago Union, Jundrov, Brněnský Petrov, Varšavská smlouva, vojenská okupace, Brno, Československo, Masarykova univerzita, Moravské náměstí, Slovácko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Výročí 50 let od okupace, swing na Zelňáku a Petrově, Prago union a Slovácké hody v Jundrově  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.