Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Vydávala se za Tibeťanku a vylákala velké peníze

S opravdu povedenou ženou se přes sociální síť seznámil osmaosmdesátiletý muž z Brna. V zimě v roce 2011 si senior začal s ženou psát na internetové seznamce. Uváděla, že bydlí v Praze, ale pochází z Tibetu a hledá přítele nebo kamaráda.

Staršího pána žena exotického zjevu s cizokrajným jménem s iniciály E. E. zaujala natolik, že si s ní po čase psaní domluvil schůzku a  po ní se nepravidelně stýkali. Podvodnice mu nalhala, že vystudovala fyzioterapii a má magisterský titul a tvrdila, že má leukémii. Muži také uvedla, že bude dědit velký obnos peněz. Tyto informace se ovšem nezakládaly na pravdě. Žena po čase začala od seniora lákat peníze na různé účely, například na léčbu její zákeřné nemoci, na studia dcery nebo na úhradu právnických služeb apod. Během tří let od něj tímto způsobem postupně získala více než jeden a půl milionu korun.

V průběhu vyšetřování tohoto případu vyšlo najevo, že téměř totožným způsobem podvedla i osmašedesátiletého muže z Humpolce a je možné, že případů má na svědomí více, proto žádáme případné další poškozené, aby neprodleně kontaktovali policii přes tísňovou linku 158. Čtyřiačtyřicetiletá žena je obviněna z trestného činu podvod, je stíhána vazebně a hrozí až osmileté vězení.

Autoři

Štítky peníze, Praha, Tibet, Brno, Emily Eden, Humpolec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vydávala se za Tibeťanku a vylákala velké peníze  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.