Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V Merhautově ulici zemřel při požáru jeden člověk

V bytovém domě na Merhautově ulici vypukl ve čtvrtek večer požár. Ačkoli hasiči dostali oheň rychle pod kontrolu, byly následky řádění ohně tragické. Hasiči ve vyhořelém bytě našli jednu mrtvou osobu. Další se nadýchaly kouře a museli být předáni do péče lékařů.

Před půl sedmou večer hasiči přijali na tísňovou linku hlášení o požáru. Ještě před příjezdem hasičů se snažil kolemjdoucí muž uhasit požár hasícím přístrojem. Jeho snaha však byla marná a požár byl již v plném rozsahu. Jednotky byly na místě během pár minut a jedním vodním proudem dostali oheň pod kontrolu.

Ze zakouřeného domu byla zachráněna jedna žena, při jejíž evakuaci byl použit dýchací přístroj. Muž, který se snažil o uhašení požáru, se stejně jako žena z bytu v horních patrech nadýchal kouře. Požárníci jim poskytli kyslíkovou terapii a předali je do péče záchranářů.

Požár vypukl v bytě v prvním patře a vyžádal si jeden lidský život. Jedná se o vůbec první letošní oběť v souvislosti s požáry v budovách. Škoda vzniklá při požáru je 200 000 korun, příčina však není dosud známa. Vyšetřování bude probíhat minimálně do pátku.

V průběhu zásahu byl hasičům nápomocen starosta městské části Brno-sever Rostislav Hakl, který se dostavil na místo události.

Štítky merhautova ulice, brno, požár, úmrtí, nadýchali, kouř, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Merhautově ulici zemřel při požáru jeden člověk  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.