Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Strážníci vypátrali a dopadli muže, který údajně napadl kolemjdoucího skleněnou lahví

Perný víkend za sebou opět mají strážníci Městské policie Brno. Krom několika napadení řešili například i ženu uvězněnou v bytě, či pátrání po agresivním mladíkovi, který napadl staršího muže, když ho přistihl u močení v podchodě.

 

Strážníci vypátrali a dopadli muže, který údajně napadl kolemjdoucího skleněnou lahví

Na ošetření v nemocnici skončil v sobotu večer osmapadesátiletý muž kvůli tomu, že napomenul mladíka, který prý znečišťoval podchod pod hlavním nádražím. Podezřelý, který jednu ze stěn podchodu použil jako toaletu, na muže údajně zaútočil skleněnou lahví. Vyslaná hlídka městské policie začala zraněnému okamžitě poskytovat první pomoc a přivolala zdravotníky. Popis podezřelého, který prý ihned utekl a odjel hromadnou dopravou, předala vysílačkou další autohlídce. Strážníci ve služebním vozidle si vytipovali tramvaj číslo 12 jedoucí k Úzké ulici a nadjeli jí k zastávce. Uvnitř tramvaje skutečně cestoval podnapilý mladík odpovídající popisu, který navíc podle svědků ohrožoval další lidi ve vozidle. Nebyl schopný smysluplné komunikace a strážníci ho pro podezření ze spáchání trestného činu předali státním policistům. Poraněného muže odvezla sanitka do nemocnice. 

Strážníci přistihli muže, který prý napadl partnerku v jejím bytě

Křik a rány uslyšel ze sluchátka strážník na operačním středisku, když včera odpoledne přijal hovor šedesátileté ženy z Králova Pole. Na její adresu proto neprodleně poslal nejbližší hlídku, která přispěchala k bytu a tloukla na dveře. Otevřela rozrušená žena s odřenýma rukama a strážníkům řekla, že k ní proti její vůli vnikl její přítel a údajně ji fyzicky napadl. Čtyřiapadesátiletý muž byl agresivní i v přítomnosti hlídky a ženě vyhrožoval. Strážníkům přiznal, že se do bytu dostal oknem ze dvora. Hlídka proto omezila jeho osobní svobodu a předala ho státní policii pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu. Napadená žena nabídku přivolání lékaře odmítla. 

Sousedé požádali o příjezd hlídky k uvězněné ženě

Voláním o pomoc na sebe v noci na neděli upozornila sousedy osmasedmdesátiletá žena z Bystrce. Muž bydlící o patro níž šel zazvonit k jejím dveřím, nikdo mu však neotevřel. Hlídka městské policie z bytu slyšela sténání, a vzhledem k možnému ohrožení života se dovnitř rozhodla vstoupit s použitím síly. Důchodkyně ležela v jedné z místností na zemi, stěžovala si na bolesti nohou a byla zmatená. Strážníci jí proto přivolali sanitku, která ji převezla do nemocnice. 

Zdroj: MPB

Štítky obecní policie, nemocnice, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci vypátrali a dopadli muže, který údajně napadl kolemjdoucího skleněnou lahví  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.