Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Strážníci řeší případy psů zanechaných v rozpálených autech

Včerejší dopoledne může sloužit jako upozornění pro všechny majitele, kteří převážejí své psy autem. Kolemjdoucí si všimla, že v suzuki zaparkovaném v ulici Svatopluka Čecha někdo prý už o půl desáté dopoledne zanechal svého psa. Žena pak zvíře spatřila za oknem znovu právě před polednem a upozornila proto strážníky. Ti psa ze silně vyhřátého vozu vysvobodili.

"Pes skončil dočasně v útulku městské policie a případ si převzali pro podezření ze spáchání trestného činu kolegové z PČR," sdělil mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

"Pejskaři by měli být zejména v horkých letních dnech na svá zvířata velmi opatrní a nenechávat je dlouho zavřená ve vozidle. Vloni v červnu zaznamenala městská policie alarmující případ, kdy zoufalý pes dokonce vyrazil sklo a zůstal viset z okna," dodal Ghanem.

Pětašedesátiletý muž ho při teplotě asi 25 stupňů nad nulou nechal zavřeného ve svém autě ve Vodově ulici. Uvnitř vozidla přitom může teplota během několika minut vystoupat o desítky stupňů a zvířatům pak hrozí rychlé přehřátí, kolaps a po relativně krátké době i smrt. Kříženec dobrmana v autě evidentně trpěl, protože strážníci si už zpovzdálí všimli, jak se snaží vystrčit ven hlavu pootevřeným oknem. Neustále se tlačil na sklo a než stačila hlídka vůbec přijít blíž, zoufalý pes celé okénko vyrazil a vyskočil ven.

Majitel ho však nechal uvázaného na vodítku, a tak zůstal kříženec viset z auta za krk. Strážníci ho okamžitě odmotali a odepnuli a viditelně přehřáté zvíře odvedli do stínu, kam mu přinesli i misku s vodou. Zkušení psovodi mu rovněž vodou opatrně a podle zásad první pomoci postupně ochlazovali tělo. Poté jej pro jistotu nechali převézt do péče ošetřovatelů v útulku městské policie.

Později přišel k autu jeho majitel, a přestože od okamžiku, kdy strážníci psa objevili, uplynula přibližně hodina, muž tvrdil, že se údajně vzdálil jen na dvacet minut. Strážníci případ postoupili pro podezření z týrání zvířat.

Štítky zvířata, psi, auto, zavření, teploty, horka, přehřátí, městská policie, strážníci, brno, pes, okno, obecní policie, Suzuki, Svatopluk Čech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci řeší případy psů zanechaných v rozpálených autech  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.