Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policisté dopadli Slováka, který je podezřelý z vykradení bankomatů

Přes deset milionů korun získal podle policistů vykradením devíti bankomatů v Jihomoravském kraji a dolním Rakousku osmatřicetiletý Slovák. Strážci zákona ho dopadli začátkem června v pronajaté vile v Troubsku na Brněnsku. Kriminalisté v pátek informovali, že muži hrozí až deset let vězení.

Muž si u nás vybíral bankomaty na Břeclavsku, Znojemsku a Hodonínsku. „K jejich otevření používal hydraulické kleště, které údajně ukradl hasičům,“ řekl jihomoravský kriminalista Antonín Hrdlička. Na výpravy jezdil automobily značky Passat a Mercedes. „Oba vozy odcizil. Když už Mercedes nepotřeboval, zapálil ho u hotelu Myslivna v Brně,“ popsal Hrdlička. Doplnil, že pokud lidé vědí, kdy se tam auto objevilo, mají to sdělit policistům.

Na akce jezdil v gumové masce, vozil s sebou i sprej, kterým ničil bezpečnostní kamery. „V kufru auta měl dokonce dvě zbraně, nikdy je však nepoužil,“ podotkl kriminalista. Získané peníze z velké části ukradl. „Platil z nich nájem vily a v Brně si objednal automobil za dva miliony korun,“ vyjmenoval Hrdlička.

Podle kriminalistů byl muž jedním z pěti členů bankomatové mafie, která v roce 2010 vykradla šedesát bankomatů v České republice, na Slovensku a v Rakousku. V roce 2011 na něj soud v Bratislavě vydal mezinárodní zatykač. „Zloděj proto uprchl na Moravu, kde žil na falešné slovenské doklady,“ uvedl Hrdlička.

Pachatel je nyní ve vazbě a odmítá vypovídat. „Za mřížemi může strávit až deset let,“ informoval Hrdlička. Policisté přitom nevylučují, že mohl odcizit peníze z více bankomatů.

Autoři

Štítky bankomat, policie, krádež, krimi, zprávy, Brno, Rakousko, Mercedes-Benz, Jihomoravský kraj, Troubsko, Brněnsko, Volkswagen Passat, okres Břeclav, okres Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté dopadli Slováka, který je podezřelý z vykradení bankomatů  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.