Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policie stíhá devět lidí z radnice Starého Lískovce

Protikorupční policie stíhá v souvislosti se zadáváním veřejných zakázek na radnici Brno-Starý Lískovec devět lidí. Jak potvrdil mluvčí tohoto policejního útvaru Jaroslav Ibehej, dva z nich jsou ve vazbě.

Důvody stíhání ale vzhledem k rozpracovanosti případu neuvedl. Zřejmě jde o veřejné zakázky radnice týkající se stavebnictví.

„Mohu pouze potvrdit, že brněnská expozitura Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality vede stíhání proti devíti osobám, a to kvůli trestnému činu sjednávání výhody při zadávání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné dražbě,“ řekl mluvčí.

Neupřesnil, kolik stíhaných pracovalo na radnici a kolik z nich je podnikatelů, kteří získali zakázky.

Starosta Starého Lískovce Vladan Krásný (ODS) agentuře ČTK v reakci na to řekl, že nikdo z pracovníků radnice není v tuto chvíli ve vazbě, a nikdo z členů rady úřadu městské části není stíhán. „Dále věc nemohu vzhledem k probíhajícímu policejnímu vyšetřování nijak komentovat,“ zdůraznil Krásný.

Na nesrovnalosti při zadávání zakázek delší čas upozorňuje někdejší starosta Starého Lískovce a současný opoziční zastupitel za Nezávislé demokraty Petr Hudlík.

Podle Krásného je zvláštní, že má Hudlík k průběhu policejního vyšetřování informace. Krásný naopak kritizuje poměry, které byly na radnici za starostování Hudlíka.

„Těch pochybností a zakázek, nad nimiž visí otazníky, je více,“ řekl Petr Hudlík. Zdůraznil, že u některých se opozice domnívá, že byly předražené, jiné zakázky nezískaly podle něj překvapivě firmy nabízející nejvýhodnější ceny.

Hudlík uvedl, že korupce mohla vzniknout například v projektech souvisejících s opravou nájemních domů radnice, při stavbě hřiště nebo projektu vybudování nové radniční budovy.

„Setkal jsem se s tím, že výkop, jehož vyhloubení by za mého starostování stálo asi pět tisíc korun, byl soutěžen za 98 tisíc,“ dodal.

Zdroj: ČTK

Štítky Starý Lískovec, stíhání lidí z radnice, Policie ČR, radnice, veřejná zakázka, Útvar pro odhalování organizovaného zločinu, Útvar odhalování korupce a finanční kriminality, ODS, Nezávislí demokraté

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie stíhá devět lidí z radnice Starého Lískovce  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.