Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policie dopadla lupiče, který má na svědomí tři loupeže

Až desetileté vězení hrozí pětačtyřicetiletému muži, který byl pachatelem tří loupeží v Brně. Dvakrát vyloupil stejnou banku, způsobil celkovou škodu téměř půl milionu korun. Policie zadržela recidivistu v týdnu.

„Objasnili jsme dvě přepadení České spořitelny v Křídlovické ulici a jednu loupež v sázkové kanceláři v Běloruské ulici,“ uvedl kriminalista Pavel Kříž.

Nejprve se pachatel začátkem července vydal do sázkové kanceláře. „Pod pohrůžkou násilí si vynutil od pracovnice za přepážkou čtyři tisíce korun,“ sdělila policejní mluvčí Andrea Straková.

Mnohem větší lup si muž odnesl z České spořitelny, do které se vydal o dva týdny později. „Vytiskl si pořadové číslo a vyčkal, až na něj přijde řada. U přepážky vyhrožoval použitím zbraně a výbušniny. Odnesl si přes 100 tisíc korun,“ řekla Straková.

Obdobně si počínal koncem září, kdy se vydal do stejné pobočky. Tentokrát si odnesl okolo 300 tisíc korun.

Dotyčný se nedostal do křížku se zákonem poprvé. „Má už 22 záznamů. Na konci června vyšel z vězení a během krátké doby se opět dopustil trestného činu,“ řekl kriminalista.

Dodal, že nezaměstnaný muž měl ve znojemském kojeneckém ústavu dvě děti a chtěl usilovat o jejich vrácení. V ústavu vystupoval jako bohatý muž. Z uloupených peněz si nakoupil luxusní oblečení a část pokryla nákup bytu ve Znojmě.

Pachateli za loupež hrozí až desetileté vězení.

Napsala Lenka Horáková, Mediafax

Štítky Lupič, tři přepadení, policie, Česká spořitelna, věznice, Brno, Pavel Kříž, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie dopadla lupiče, který má na svědomí tři loupeže  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.