Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Muž při krádeži kola pobodal jeho majitele, pak s ním jezdil po D2

Kriminalisté zadrželi a obvinili z pokusu vraždy 37letého muže, který podle spisu minulé úterý pobodal ve Vranovicích na Brněnsku při krádeži bicyklu jeho 42letého majitele. Kolo měl umístěné na nosiči svého osobního vozu, který měl zaparkovaný před domem. V noci na úterý zjistil, že jej chce ukrást zloděj. Když se pachatele pokusil zastavit, muž jej pobodal a z místa ujel, řekla dnes mluvčí policie Petra Vedrová. Útočníkovi nyní hrozí až 18 let vězení.

"Napadený utrpěl taková zranění, že jen shodou okolností útok neskončil jeho smrtí," uvedla mluvčí. Kvůli konfliktu zloděj zapomněl na místě krádeže své nářadí, použité k odmontování kola z nosiče, čepici a také mobilní telefon. Policisté krátce poté zjistili totožnost útočníka a vyhlásili po něm pátrání.

Dopadla jej o den později náhodně dopravní policie. Muž totiž vyrazil na kradeném bicyklu na dálnici D2. Jel u Podivína v odstavném pruhu. Ukázalo se, že byl pod vlivem pervitinu.

Podle policejních statistik se letos na jižní Moravě stalo deset vražd a pokusů o ně. Jde zhruba o stejný počet těchto napadení jako ve stejném období loňska. Všechny tyto případy byly objasněny, většinou šlo o potyčky v opilosti mezi rodinnými příslušníky nebo známými.

Zdroj ČTK

Štítky kola, krádež, útok, napadení, nůž, policie, brno, Vranovice, Brněnsko, Podivín, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž při krádeži kola pobodal jeho majitele, pak s ním jezdil po D2  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.