Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hasiči nezjistili, jak neznámý žhář zapálil karavany

Vyšetřovatelům hasičského sboru se nepodařilo zjistit, jak neznámý pachatel v noci na úterý zapálil v Brně-Bystrci dva karavany. Vznikly tak dva požáry, při nichž oheň zničil čtyři auta a dalších devět poškodil.

Je ale jasné, že byly zapáleny úmyslně, a to v obytném prostoru, řekl dnes vyšetřovatel příčin požáru Pavel Tinka. Policie se případem zabývá pro podezření z obecného ohrožení.

Žháři hrozí po dopadení až pět let vězení. Škoda se zatím odhaduje na milion korun, zřejmě ale bude mnohem vyšší. Majitelé požárem zničených a poškozených aut ji ještě přesně nevyčíslili.  

ČTĚTE TAKÉ: Na sídlišti v Brně - Bystrci hořela auta

"Karavany byly v takovém stavu, že určit přesně, jak byly zapáleny, se již nepodaří. Jednou z možných verzí je, že se žhář dostal do karavanů a uvnitř něco zapálil, popřípadě tam hodil zapálený předmět rozbitým oknem," uvedl Tinka. Připomněl, že v Brně od konce června shořely již čtyři obytné vozy.

Koncem června někdo zapálil karavan zaparkovaný v Rerychově ulici v Brně-Bystrci. V poslední říjnový den shořel další obytný vůz stojící v Osové ulici v Brně-Starém Lískovci. Také v tomto případě dospěli experti k závěru, že byl úmyslně zapálen.

Po žhářích se pátrá. Policie bude muset ověřit také to, zda nestojí za útoky, jež se staly v noci na úterý. První požár byl založen před 03:00 v Ondrouškově ulici. Oheň tam zničil karavan a poškodil sousední dvě auta. Zhruba ve stejné chvíli vznikl požár i v nedaleké Černého ulici. Požár tam zachvátil obytný vůz. Zničil tři auta a dalších sedm poškodil.

Zdroj: ČTK

Štítky karavan, požár, Brno, Bystrc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči nezjistili, jak neznámý žhář zapálil karavany  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.