Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Náhodný svědek zachránil muže, pod kterém se v Králově Poli propadl led

Rozhodnutí zkrátit si cestu se vymstilo muži, který se dnes nad ránem pokusil přejít přes zamrzlé jezírko v Králově Poli. Po pár krocích se do tenkého ledu probořil.

Měl ale štěstí v neštěstí, jelikož si ho všimnul náhodný svědek. S jeho pomoci se dostal na břeh a pro silně promáčeného muže tak událost neměla fatální následky. Přivolaným strážníkům si pak chvějící se mužstěžoval, že nemůže pohnout rukama. „Hlídka městské policie přivolala záchranáře a převedením do blízké budovy mu do jejich příjezdu zajistila tepelný komfort," uvedl mluvčí strážníků Pavel Šoba. Sanitka pak jednatřicetiletého muže odvezla do nemocnice. 

Strážníci v této souvislosti varují, že vrstva ledu na žádné přírodní vodní ploše na území města není dostatečně silná. „Lidé by tedy na přírodní led neměli vůbec vstupovat, ani tam pouštět svá zvířata," dodal Šoba. Proto strážníci poříční jednotky zatím nezahájili ani pravidelná měření tloušťky ledu.

Autoři | Foto girardatlarge.com | Zdroj MP Brno

Štítky jezírko, led, Královo Pole

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náhodný svědek zachránil muže, pod kterém se v Králově Poli propadl led  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.