Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Opilý mladík ignoroval zákaz, vlétl do rozkopané silnice a zničil si auto. Nadýchal přes dvě promile

Alkohol za volant nepatří. Tuto neustále opakovanou pravdu ovšem ignoroval dvaadvacetiletý mladík. Jeho nezodpovědnost se mu však těžce nevyplatila - zničil si auto, přišel o řidičák a ještě ho čeká velmi tučná pokuta.

Před druhou hodinou ranní v noci na pátek vlétl v obci Blatnice pod Svatým Antonínkem mladý řidič se svým Golfem přímo do rozkopané silnice. Nerespektoval přitom ani dopravní značku zákaz vjezdu, prolétl staveništěm a narazil přední částí auta do vyvýšeného středového silničního ostrůvku.

Tím zničil auto tak, že již nemohl odjet. K tomu navíc poškodil nově osazené obrubníky ostrůvku a na zámkovou dlažbu vytekla provozní kapalina. Při havárii nedošlo ke zranění, ale způsobeou škodu odhadují policisté na 30tisíc korun.

„Mladý řidič se po havárii podrobil dechové zkoušce, která vykázala hodnotu 2,1‰ alkoholu. Na místě mu tak policisté zadrželi řidičský průkaz a následně zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin Ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě odsouzení hrozí mladému řidiči až tříletý trest odnětí svobody," uzavřel policejní mluvčí Petr Zámečník.

Autoři | Foto PČR

Štítky Blatnice pod Svatým Antonínkem, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý mladík ignoroval zákaz, vlétl do rozkopané silnice a zničil si auto. Nadýchal přes dvě promile  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.