Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Před rokem hasiči zachránili z hořícího domu v Brně tři lidi. Požár vznikl kvůli varně pervitinu

Přibližně před rokem došlo k požáru v podkrovním pokoji rodinného domu v ulici Mezníkově. Požár zpozoroval soused a ihned zavolal na tísňovou linku 150. Hasičům se podařilo oheň uhasit a zabránit tak větším škodám. Tři obyvatele z domu evakuovali a záchranáři je převezli k ošetření do nemocnice.

Dvojice, která měla pokoj obývat, se v době zásahu na místě již nenacházela. Při následném ohledání bylo zjištěno, že se v místnosti nacházely chemikálie, léky, injekční stříkačky a věci využívané k výrobě drog.

„Z dalšího šetření a provedených expertíz vyšlo najevo, že příčinou požáru byla manipulace s otevřeným ohněm a hořlavými tekutinami při výrobě pervitinu," uvedla policejní mluvčí Andre Cejnková. Třiadvacetiletý mladík a jeho o dva roky mladší přítelkyně při vypuknutí požáru z pokoje utekli, aniž by se jakkoliv snažili uhasit požár. Dokonce na oheň v domě neupozornili ani další nájemníky.

Hmotná škoda byla vyčíslena na bezmála šest set tisíc korun. „Brněnští kriminalisté z 3. oddělení v těchto dnech zahájili trestní stíhání dvojice pro trestné činy nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a obecné ohrožení z nedbalosti. Mladé ženě může hrozit až pětileté vězení, muži až desetiletý pobyt za mřížemi," uzavřela mluvčí.

Autoři | Foto HZS JMK | Zdroj PČR

Štítky dům, požár, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před rokem hasiči zachránili z hořícího domu v Brně tři lidi. Požár vznikl kvůli varně pervitinu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.