Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Brňanka okrádala seniory o úspory

Brněnští policisté objasnili v těchto dnech sérii případů okradených seniorů. Sedmadvacetileté ženě z Brna přičítají nejméně třináct případů krádeže s celkovou škodou téměř osmdesát tisíc korun. Scénář byl přitom téměř totožný - vydávala se za pracovnici energetické společnosti a pod touto záminkou se vetřela do bytu. Tam v nestřežené situaci kradla.

Podezřelá si vždy vymyslela nějakou legendu, aby se vetřela starším lidem do bytu. V některých případech si na pomoc přizvala spolčenici, která už sedí ve vězení v zahraničí. Žena nejčastěji tvrdila, že je pracovnice z energetické společnosti a jde zkontrolovat zásuvky a vrátit přeplatek. Scénář býval témět vždy totožný. Zlodějka vytáhla bankovky a žádala o rozměnění. Přitom si vysledovala, odkud senior bere peníze a pak jen vyčkala na vhodný okamžik a úspory ukradla.

Nejvyšší částku si zlodějka odnesla z bytu v ulici Bulharské, kde okradla starší  manželský pár. I zde použila legendu o přeplatku a rozměnění peněz. Manžele nejdříve požádala o rozměnění pětitisícovky a následně je zaměstnala zapojením prodlužovací šňůry do zásuvky. Mezitím z povlaku polštáře ukradla jednadvacet tisíc korun.

Podezřelá má na svědomí i loupež, při které ji pomáh s dosud neznámý komplic. V bytě dvaadevadesátileté paní, zjistili, kde má uložené úspory a poté seniorku muž fyzicky zadržel, aby jí podezřelá mohla vzít dva tisíce korun.

Kriminalisté ženě prokázali také krádež v obchodním domě v ulici Kolaříkově. Osmapadesátileté nakupující nepozorovaně vytáhla z kabelky zavěšené na vozíku peněženku. Ukradla jí tři tisíce korun a platební kartu k tomu. Z ní se pak zlodějce podařilo vybrat z bankomatu celkem devětadvacet tisíc korun.

„Žena s obdobnou trestní minulostí je stíhána vazebně a nyní čelí obvinění z trestných činů krádež, loupež, porušování domovní svobody a neoprávněné padělání a pozměnění platebního prostředku, za které ji může hrozit až desetiletý pobyt za mřížemi," uzavřela policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Zdroj PČR

Štítky krádež, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brňanka okrádala seniory o úspory  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.