Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dva osmnáctiletí cizinci hrubě zkopali a oloupili seniora, hrozí jim dvanáct let

Dvojice osmnáctiletých cizinců před několika dny v Boskovicích na Blanensku podle policie zkopala a oloupila seniora zhruba o 3000 korun, dvojice skončila ve vazbě. Mladíci jsou stíháni pro loupež, za kterou jim hrozí až deset let vězení. Pokud znalecký posudek poukáže i na těžké ublížení na zdraví, dvojici by hrozilo za mřížemi až 12 let.

Podle policie si mladíci na procházejícího osmašedesátiletého muže počkali na Masarykově náměstí dvě hodiny po půlnoci. „Nejdříve s ním komunikovali, posléze ho hrubě napadli. Když muž po několika úderech pěstmi do obličeje upadl na zem, tak do něj i kopali," uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Mladíci muže, který upadal do bezvědomí, prošacovali a okradli. Přitom bezbranného seniora ještě kopli do hlavy, uvedl mluvčí.

Odnesli si něco málo přes 3000 korun a láhev piva. Počínání mužů sledoval operátor městského bezpečnostního kamerového systému, který zavolal policejní hlídky. Policisté oba podezřelé vypátrali na městských hradbách, kde se dělili o lup. „Okolí neznalí muži při útěku skočili z hradeb. Jeden z nich se zranil a zůstal na místě, druhému se podařilo utéct. Na místě ale nechal jednu z bot a další osobní věci," uvedl mluvčí.

I když zadržený cizinec svého parťáka neprozradil, blanenským kriminalistům se jej podařilo vypátrat. Oba muži skončili v policejní cele. Následně soudce rozhodl o jejich vzetí do vazby.

Zdroj ČTK

Štítky okres Blansko, Boskovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva osmnáctiletí cizinci hrubě zkopali a oloupili seniora, hrozí jim dvanáct let  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.