Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Brněnští policisté dopadli dvojici zlodějů. Ukradli vše, co ukrást šlo

Díky poctivé policejní práci skončili ve vazbě dva muži z Brna. Na svědomí mají podle policistů desítky krádeží všeho druhu. Trezory, kasami a automaty na auto-vysavače počínaje, jízdními koly konče.

Brněnští kriminalisté z 11. oddělení mají za sebou velký kus práce. V těchto dnech objasnili sérii případů vloupání do objektů různých firem, sérii krádeží jízdních kol a vloupání do auto-vysavačů na benzínových čerpacích stanicích.

 

Podezřelí jsou dva dvaatřicetiletí muži z Brna. V hledáčku byl nejprve jeden z dvojice, který se od října loňského roku za užití násilí vloupával do různých firem a prodejen v rámci Brna. Nejčastěji si odnášel pokladny a trezory s penězi, elektroniku, ale nepohrdnul ani cigaretami a v jednom případě se vloupal i do nápojového automatu. Muž je podezřelý z dvaceti případů, kdy se celková škoda vyšplhala na osm set tisíc korun.

Minimálně 28 kol za téměř půl milionu

Díky usilovné práci kriminalistů vyšlo během vyšetřování najevo, že muž má na svědomí také krádeže jízdních kol, kterých se dopouštěl někdy sám a někdy s dalším podezřelým. Společně či samostatně dvojice ukradla od května do konce července na území Brna celkem osmadvacet jízdních kol, čímž majitelům způsobila škodu bezmála půl milionu korun. Druhému muži kriminalisté prokázali ještě pět případů vloupání do auto-vysavačů na benzínkách, odkud bral mince.

Oba muži mají již bohatou trestní minulost majetkového charakteru, jsou velmi zkušení a ukrást kolo pro ně bylo otázkou několika vteřin.  „Za trestné činy krádež a poškození cizí věci hrozí jednomu až pětileté vězení, druhému výtečníkovi, který se vloupával i do firem hrozí trest odnětí svobody až na osm let," dodala policejní mluvčí Andrea Cejnková.

„V souvislosti s uvedenými případy apelujeme na majitele jízdních kol, aby volili vhodnější zabezpečení svého majetku. V mnoha případech totiž usnadnili zlodějům práci. Jízdní kolo je vhodné připoutat bytelným zámkem k pevnému objektu a na dobře viditelném místě, a to současně za rám a alespoň přední kolo (zadní se hůře demontuje). Kolo lze také nechat zapsat do registru kol a opatřit příslušnou nálepkou, což může řadu zlodějů také odradit," vyzvala Cejnková.

Foto ilustrační foto | Zdroj PČR

Štítky jízdní kolo, krádež, Brno, vloupání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnští policisté dopadli dvojici zlodějů. Ukradli vše, co ukrást šlo  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.