Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mladý chlapec vylezl na železniční most, spálil ho elektrický výboj z troleje

Tragicky mohlo dopadnout mladistvé dovádění chlapce v Hodoníně. Mladík totiž vylezl na železniční most, kde ho po pár metrech zranil elektrický výboj z troleje. Chlapec pak spadl ze šesti metrů na koleje. Naštěstí přežil.

Hodonínští policisté ve čtvrtek odpoledne zasahovali u události, ke které došlo na železničním mostu přes řeku Moravu. „Na místě se již nacházela osádka rychlé zdravotnické služby, která v kolejišti ošetřovala popáleného mladistvého chlapce," uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník. 

Policisté na místě zjistili, že mladík měl vylézt se svými kamarády na obloukovou železnou konstrukci mostu. Přešel na prostřední část mostní konstrukce, kde se přiblížil k železniční troleji a byl zasažen elektrickým proudem. Z mostní konstrukce pak z výšky přibližně šesti metrů spadl do kolejiště. Na místě zasahoval i vrtulník záchranářů, ježzraněného chlapce s popáleninami transportoval do brněnské nemocnice.

Přitom na stejném místě došlo ke stejné události na jaře v roce 2016. Osmnáctiletý mladík tenkrát vylezl na obloukovou železnou konstrukci mostu. Při chůzi po konstrukci byl zasažen výbojem elektrického proudu a utrpěl vážná poranění.

„Policisté apelují na mladé lidi, aby zbytečně nehazardovali se svým zdravím a se svými životy. Jedno hloupé rozhodnutí může tragicky změnit váš život. Obracíme se i na rodiče, aby závažnost takových situací svým dětem vysvětlili a poučili o možných následcích," uzavřel mluvčí.

Foto HZS JMK | Zdroj PČR

Štítky železniční most, Hodonín, řeka Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý chlapec vylezl na železniční most, spálil ho elektrický výboj z troleje  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.