Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Brně řádí kapsáři. Zaměřují se na spící lidi

Kapesní krádeže i krádeže věcí na osobách jsou nešvarem větších měst a jedná se o celoroční problém.  Na brněnské policisty se v poslední době často obracejí lidé, kteří byli okradeni během spánku. Jedná se zejména o případy, kdy si lidé zdřímnuli v rozjezdu nebo na lavičce venku, což zloději často trestají.

Obdobnou zkušenost z minulého týdne má i pětadvacetiletý muž, který jel nočním rozjezdem z centra do Žebětína a usnul. Po celou dobu jízdy měl na klíně batoh, ze kterého mu dosud neznámý zloděj sebral peněženku. Škodu mladík vyčíslil asi na dvanáct set korun. Kromě peněz přišel o paměťovou kartu do tachografu, platební kartu a osobní doklady. 

Další případ nevrhá zrovna hezký stín na celou republiku. Okradena totiž byla jednadvacetiletá cizinka, která usnula při cestě vlakem. Zloděj jí z batohu odloženého na poličce vzal finanční hotovost v dolarech a eurech v přepočtu přes jedenáct tisíc korun.

Stejně dopadla i devětašedesátiletá paní, která si na chvíli zdřímla na lavičce u hlavního nádraží. Přišla tak o kabelku, ve které měla kormě stokoruny i doklady, brýle deštník a další osobní věci.

„V souvislosti s těmito případy apelujeme na občany, aby byli obezřetnější a své věci si pečlivěji hlídali," uvedka mluvčí policie Andrea Cejnková. Podle policistů je třeba počítat s tím, že v letním teplém počasí stačí trocha požitého alkoholu či jen pozdní návrat domů a člověk snadněji podlehne únavě.

„Své cennosti si proto uschovejte, aby nebyly viditelné na první pohled a zabezpečte tak, aby bylo pro zloděje nemožné jejich odcizení," dodala mluvčí. Například peněženku či mobilní telefon je vhodnější si uložit do přední kapsy a nenechávat je v odloženém batohu či tašce. Kabelky si nikdy neodkládat, mít je stále při sobě, dbát na zapnuté zipy apod. „Takto předejdete zbytečným nepříjemnostem," uzavřela mluvčí.

Foto MP Brno | Zdroj PČR

Štítky Brno, batoh, Žebětín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně řádí kapsáři. Zaměřují se na spící lidi  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.