Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Zloděj okradl spícího muže na Denisových sadech

Krást se nevyplácí. A už vůbec ne na místech, které jsou permanentně pod dozorem policejních kamer. O tom se v pondělí přesvědčil i sedmadvacetiletý zlodějíček, který se rozhodl obrat spícího muže o tašku. Nijak zvlášť si ale nepolepšil, v tašce našel pouze holítka, šroubováky a pár mincí.

Záběry na monitorech v dohledovém centru městské policie ukazovaly v pondělí po třetí hodině ráno sedmadvacetiletého muže. Obsluha kamerového systému ho natáčela v Denisových sadech, kde opatrně vykročil k muži spícímu na lavičce a prohlížel si jeho věci. Potom sáhl po tašce přes rameno, kterou měl pětašedesátiletý muž zavěšenou u hlavy, odmotal ji z latí a tiše s ní odešel.

Na zídce v parku potom vyskládal obsah a ve společnosti své čtyřiatřicetileté známé si ho prohlížel a přebíral. V těch okamžicích už byla na cestě hlídka městské policie, která podezřelého dopadla o několik desítek metrů dál. „Muž sice strážníky přesvědčoval, že takové lumpárny nedělá, dovedli ho ale zpět pod kameru, kde si ho obsluha dohledového centra přes obrazovku prohlédla a obratem jeho tvrzení vyvrátila," uvedl mlubčí strážníků Jakub Ghanem.

Strážníkům se poté podařilo najít i další důkaz. Několik metrů od zídky objevili odhozenou tašku, ve které měl okradený muž jen holítka, šroubováky a několik mincí. „Bez ohledu na to hrozí podezřelému vězení. Krádež věci, kterou má poškozený při sobě nebo na sobě, je trestným činem nezávisle na způsobené škodě," uzavřel mluvčí.

Zdroj MP Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Zloděj okradl spícího muže na Denisových sadech  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.