Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Po frekventované silnici u Černé hory běhalo vystrašené dítě. Život mu zachránila pohotová řidička

Minuty hrůzy a děsu si prožili ve středu dopoledne rodiče devítiletého chlapce z obce nedaleko Černé Hory. Dítě uteklo z domu a zcela zmatené a vystrašené běhalo po frekventované silnici. Život mu zachránili ohleduplní řidiči, kteří hromadně informovali policii. Především pak jedna řidička, která za volantem zachovala chladnou hlavu a chlapce chránila tím, že za ním pomalu jela autem a upozorňovala ostatní řidiče.

Hocha se specifickými projevy chování hlídali prarodiče. Školák jim ale utekl. O jeho pohybu po silně frekventované silnici spojující Brno s Černou Horou se policisté dověděli od projíždějících řidičů. Zmateně běžící a především vystrašené bosé dítě nemohlo ujít jejich pozornosti. Dítěti hrozilo nebezpeční nehody.

Vedle toho, že řada řidičů dala policistům na tísňovou linku cenné informace, tak jedna z řidiček zachovala chladnou hlavu. Pomaličku jela za běžícím chlapcem a o nebezpečí informovala ostatní řidiče zapnutými výstražnými světly.

„Během několika minut přijalo operační středisko na tísňové lince desítku telefonátů o nebezpečném pohybu chlapce," uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek. Informace od nich pomohly k nasměrování policejních hlídek, které tak rychle dorazily na místo a bránícího se chlapce odvedly do bezpečí. Následně jej pak předali přivolaným záchranářům. S nimi a s otcem, který rovněž přijel na místo, putovalo naštěstí viditelně nezraněné dítě na vyšetření do nemocnice.

Foto pixabay.com | Zdroj PČR

Štítky silnice, Brno, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po frekventované silnici u Černé hory běhalo vystrašené dítě. Život mu zachránila pohotová řidička  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.