Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V podchodu pod nádražím prodával muž vzácné a celosvětově chráněné želvy

Zboží, které můžete pořídit v podchodu pod brněnským hlavním nádražím je spousta. Už tak rozmanitý sortiment stánkařů, občerstvení a trafik se rozhodl rozšířit padesátiletý muž. Nabízel páreček dvou vzácných a chráněných želviček.

Muž s plastovou krabičkou, ve které měly z trávy vystlaný pelech želvy, nabízel zvířátka kolejmdoucím. K jeho neštěstí byl jedním z oslovených muž s velmi dobrým povědomím o želvích druzích, který poznal, že se jedná o chráněné druhy.

Když strážníci v podchodu pod hlavním nádražím oslovili muže, který je nabízel, potvrdil jim, že je chtěl prodat kolemjdoucím. „Protože padesátiletý muž svým jednáním údajně porušil pravidla, která stanovuje zákon, přivolali strážníci republikové policisty. Ti případ prošetří pro podezření z trestného činu," uzavřel mluvčí Pavel Šoba.

Porušení mezinárodní smlouvy

Muž se nejspíš dopustil porušení Úmluvy o mezinárodním obchodu s ohroženými druhy volně žijících živočichů a planě rostoucích rostlin (CITES), celosvětové smlouvy, jež si dává za cíl chránit ohrožené druyů živočichů a rostliny před hrozbou vyhubení z důvodu nadměrného využívání pro komerční účely.

Úmluva reguluje obchod s exempláři ohrožených druhů získaných z volné přírody, kontroluje však i obchod s živočichy odchovanými v zajetí. Česká republika je smluvní stranou CITES už od svého založení v roce 1993.

Zdroj: MP Brno, euželva.cz

Štítky živočichové, Úmluva o mezinárodním obchodu s ohroženými druhy volně žijících živočichů a rostlin, Česko, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V podchodu pod nádražím prodával muž vzácné a celosvětově chráněné želvy  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.