Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Pětašedesátiletý muž na kole se pustil do bláznivé honičky se strážníky v autě

Zvláštní dávku šílenosti, odvahy a vytrvalosti projevil tento týden pětašedesátiletý muž na kole v Králově Poli. Vše přitom začalo jako přestupek, s nímž se hlídky u cyklistů ve městě setkávají běžně.

Muž si chtěl zkrátit cestu ze Slovanského náměstí, a tak vjel zákazem vjezdu do jednosměrky ve Slovinské ulici. Strážníci ho opatrně dojeli, stáhli okénko a požádali, aby zastavil. Muž slíbil, že to hned udělá. Místo toho se ale opřel do pedálů a pokračoval v jízdě. Následně se dopustil několika závažných přestupků, když nerespektoval výzvy k zastavení, vjížděl na chodník a porušoval dopravní značky se zákazem vjezdu.

Hazardoval i se svým životem, když rušnou Palackého třídou bez rozhlížení přejel přes tramvajové koleje a tímto riskantním manévrem se hlídce na chvíli ztratil z dohledu. Následně najel na Svitavskou radiálu, kde se ocitl mezi auty přijíždějícími ke Královopolskému tunelu. Tam už ho strážníci našli a okamžitě zastavili.

Provedli mu dechovou zkoušku, která neprokázala vypití alkoholu, a přesvědčili se, zda muž není hledaný. Ani to se však nepotvrdilo. Hlídce cyklista řekl, že své chování nedokáže rozumně vysvětlit a že se jednalo pravděpodobně o zkrat. „Případ bude mít dohru ve správním řízení, kde bude muž všechny přestupky včetně neuposlechnutí výzev vysvětlovat před komisí," uzavřel mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Zdroj: MP Brno

Štítky Královo Pole, Slovanské náměstí (Brno), Královopolský tunel, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Pětašedesátiletý muž na kole se pustil do bláznivé honičky se strážníky v autě  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.