Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zlomil Ježíšovi ruku a vyhrožoval faráři vraždou. Prý za to mohl Kristus

Tvrdí o sobě, že je věřící. Přesto se na křesťanských svátostech dopustil závažných zločinů. Mimo to, že vyhrožoval faráři smrtí, zlomil soše Ježíše v Mariině náručí ruku. Škoda jde do desítek tisíc.

Na agresivního bezdomovce si včera po poledni stěžovala strážníkům lékařka z Komárova. Posadil se v čekárně, kde údajně sprostě pokřikoval a odmítal odejít. Hlídka ho zastihla již na ulici, kde na ni pětačtyřicetiletý muž z dálky volal, že je věřící člověk.

To se vysvětlilo ve chvíli, kdy přispěchal farář z nedalekého kostela a strážníkům řekl, že muž tloukl na dveře kaple, převrátil před ní popelnici a vytrvale držel prst na zvonku. Když přišel farář otevřít, muž mu údajně vyhrožoval smrtí. Hlídka navíc v kapli objevila i poškozenou dřevěnou historickou sochu Ježíše a zničenou kostelní svíci.

Kristus v Mariině náruči měl zlomenou ruku mezi loktem a zápěstím. „Podezřelý muž přiznal, že památku poničil, a to prý proto, že mu Ježíš ublížil. Vzhledem k tomu, že restaurátor odhadl škodu přibližně na padesát až sedmdesát tisíc korun, předali strážníci případ státní policii pro podezření z trestného činu,“ uzavřel mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Zdroj: MP Brno

Štítky Komárov, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zlomil Ježíšovi ruku a vyhrožoval faráři vraždou. Prý za to mohl Kristus  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.