Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dannyho parťáci po moravsku. Zloděj vyloupil poštu díky rozprašovači a historce o chemickém útoku

Drzé, těžko uvěřitelné a přesto úspěšné. Takové bylo počínání muže, který se v bílém převleku, s gumovými rukavicemi, brýlemi a rozprašovačem rozhodl vykrást poštu. Pomohl mu k tomu jeden telefonát a historka o chemickém útoku.

V pondělí odpoledne volal neznámý muž na poštu v Ježově a představil se jako policista. Ženě na telefonu sdělil, že za chvíli na poštu přijede zaměstnanec policie v pracovním obleku, který bude provádět dezinfekci kontaminovaných bankovek po údajném chemickém útoku.

Pracovnici pošty také řekl, že uvedený zaměstnanec přijde zadním vchodem, aby ho čekala a zatím uzamkla hlavní vchod na poště. Asi po pěti minutách opravdu přijelo do dvora pošty auto. U dveří stál neznámý muž oblečený do jednorázové bílé kombinézy bez jakéhokoliv označení, s kapucí přes hlavu. Na obličeji měl jednorázový respirátor, na očích tmavé sluneční brýle a na rukou gumové rukavice.

V ruce si přinesl půlitrový rozprašovač, nijak se nepředstavil a rovnou vkročil dovnitř. Vedoucí pobočky pak oznámil, že došlo k chemickému útoku a jsou infikovány peníze. Jeho úkolem mělo být být veškeré peníze na poště dezinfikovat. Požádal o vyskládání všech bankovek na stůl. Když pracovnice pošty uvěřila a poslechla, muž bankovky rozložil a začal na ně stříkat z rozprašovače. Poté je vyskládal do přinesené plastové krabičky.

Krádež pak zakončil elegantní fintou. Pracovnici pošty řekl, aby vzala veškeré kovové peníze a propláchla je v umyvadle s vodou ve vedlejší místnosti s tím, že je také později bude dezinfikovat. Tím ztratil dohled a získal několik cenných minut. Zatímco pracovnice pošty v umyvadle ve vedlejší místnosti propírala kovové mince, zloděj vzal nohy na ramena. Odnesl si tak bankovky v řádech desítek tisíců korun.

Policisté nyní po pachateli kuriózní krádeže peněz pátrají. Jeho identifikace je však problematická vzhledem k tomu, že byl celý i s obličejem zahalený. „Obracíme se se žádostí o spolupráci i na veřejnost. Pokud jste v pondělí 15. května mezi druhou a třetí hodinou odpolední viděli v obci Ježov nebo blízkém okolí muže oblečeného do bílé ochranné kombinézy s respirátorem na puse a slunečními brýlemi na očích pohybujícího se stříbrným osobním vozidlem nebo že se někde do kombinézy oblékal či vysvlékal, ozvěte se kyjovským policistům na telefonu 974 633 500 nebo na linku 158," vyzval veřejnost policejní mluvčí Petr Zámečník.

„Zároveň varujeme před tímto nebo podobným jednáním. Policie České republiky žádnou dekontaminaci bankovek ani obdobné služby neprovádí. Buďte před podobným jednáním velmi obezřetní a nenechejte se napálit," uzavřel Zámečník.

Zdroj: PČR

Štítky Dannyho parťáci, brýle, peníze, Ježov, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dannyho parťáci po moravsku. Zloděj vyloupil poštu díky rozprašovači a historce o chemickém útoku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.