Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Osmdesátiletá seniorka přinesla v igelitce na ředitelství městské policie výbušku. Našla ji ve sklepě

Pořádný rozruch způsobila v pondělí ráno osmdesátiletá seniorka na ředitelství Městské policie v Brně. V igelitce si totiž přinesla funkční výbušku. Prý ji našla ve sklepě.

Seniorka ostraze na recepci řekla, že by zde ráda odložila nález ze svého sklepa. Pro přivolané strážníky však bylo velkým překvapením, když přišli na to, že v igelitové tašce důchodkyně přinesla vojenskou výbušku.

„Pyrotechnický výrobek může při bezprostředním kontaktu s lidským tělem způsobit vážná zranění, a jak ukázaly ojedinělé případy z minulosti, dokonce i smrt. Strážníci proto výbušku převzali, ženu urychleně vyvedli z budovy a vyklidili část přízemí,“ ubedla mluvčí strážníků Jakub Ghane,.

Prostor před proskleným vstupem do ředitelství zabezpečovaly dvě hlídky strážníků, na místo přivolali státní policii, která si přijela nebezpečný nález převzít. „Výbušky se používají k imitaci výbuchu munice zejména pro taktické vojenské a policejní účely. Žena naštěstí urazila s výbuškou jen krátkou cestu, bydlí totiž přibližně kilometr od ředitelství městské policie,“ uzavřel Ghanem.

Zdroj: MP Brno

Štítky sklep, obecní policie, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osmdesátiletá seniorka přinesla v igelitce na ředitelství městské policie výbušku. Našla ji ve sklepě  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.