Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Řidička nadýchala téměř čtyři promile

O víkendu kontrolovali policisté na jihomoravských při bezpečnostní akci silnicích řidiče. Zaměřili se přitom především na alkohol a vliv návykových látek za volantem. Dohromady zkontrolovali 1739 vozidel. Celkem 227 řidičů se dopustilo dopravního přestupku. 23 bylo pod vlivem alkoholu, 4 pod vlivem drog. Rekordmankou se stala žena, která nadýchala více než 3,6 promile.

Při víkendové akci na silnicích v celém kraji překročilo 35 řidičů rychlostní limity, 47 řidičů nejelo připoutaných a 3 převáželi v autě děti v rozporu s předpisy. Daleko hůře pak dopadl výsledek měření alkoholu. Hned 23 řidičů jelo pod vlivem alkoholu a další 4 pod vlivem drog.

Nejhorší případ, který za poslední dobu jihomoravští policisté zaznamenali, se však odehrál minulý čtvrtek. Šestatřicetiletá řidička při něm se svou Škodou Superb nejdříve na dálnici narazila do 3 kusů vodících tabulí. V jízdě pak bez povšimnutí pokračovala až do Brna, kde vcelku spořádaně zastavila na křižovatce ulic Hněvkovského a Sokolova. Poté začala neočekávaně couvat a narazila do auta za sebou. Ani tehdy nezastavila a další auto v řadě se snažilo zabránit dalšímu střetu. Při úhybném manévru ale řidič narazil do vozu za sebou. Žena tak způsobila nehodu hned několik aut najednou.

Řidička své provinění přiznala a se snažila se ho omluvit osobními problémy. Policistům při dechové zkoušce nadýchala alarmujících 3,61 promile. „Policisté ženě na místě zadrželi řidičský průkaz a nechali odtáhnout vozidlo. V zkráceném přípravném řízení čelí řidička podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jí hrozí až tříletý pobyt za mřížemi," uvedl na policejním webu mluvčí Pavel Šváb.

Zdroj: PČR

Štítky alkohol, drogy, Pavel Šváb, Škoda Superb, Brno, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidička nadýchala téměř čtyři promile  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.