Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Bomba pátek. Policie kvůli oznámení prohledávala i vlaky RegioJet po celé republice

Kvůli anonymnímu oznámení o bombě v pátek prohledala policie několik vlaků RegioJet. V době prohlídek byla na tratích přerušena doprava a vlaky nabraly až hodinové zpoždění. Policie prohledávala vlaky v Pardubicích, České Třebové, Ostravě-Svinově, Brně a Havířově na Karvinsku.

Dnes odpoledne byl zaslán do médií anonymní e-mail, který oznámil uložení nástražného výbušného systému v několika vlacích společnosti RegioJet," uvedl mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej. Případem se zabývá NCOZ ve spolupráci s krajskými ředitelstvími policie.

Museli jsme evakuovat cestující z vlaku i bezprostřední okolí souprav, abychom vyloučili, že tam bomba je," řekla ČTK mluvčí orlickoústecké policie Lenka Vilímková.

Společnost RegioJet oznámila, že se v návaznosti na kroky policie postará, aby se cestující dostali do svých cílových destinací s co nejmenšími komplikacemi a maximálním servisem. „Bezpečnost je pro nás vždy prioritou. V minulosti se nicméně ukázalo, že nejde o bezpečnostní riziko, ale de facto trestnou činnost vydírání, s kterou si policie dokázala poradit a pachatele velmi rychle dopadnout," uvedl mluvčí firmy RegioJet Aleš Ondrůj.

Zdroj: ČTK

Foto: Lukáš Boula

Štítky policie, RegioJet, Národní centrála proti organizovanému zločinu, Brno, Pardubice, Havířov, okres Karviná, Česká Třebová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bomba pátek. Policie kvůli oznámení prohledávala i vlaky RegioJet po celé republice  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.