Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Brouci a motýly na prodej. Tři muži z Brna nelegálně prodávali kriticky ohrožené exempláře

Tři případy nelegálního prodeje chráněných volně žijících živočichů vyšetřovali v poslední době policisté v Brně. Trojici mužů viní z prodeje stovek kusů chráněných brouků či motýlů. 

 

 

Obvinění si vyslechl sedmatřicetiletý Brňan, který doma přechovával bez patřičného oprávnění 555 kusů chráněných živočichů, patřících do kategorií ohrožení a kriticky ohrožení. Pracovníky České inspekce životního prostředí zaujal jeho inzerát na zahraničním aukčním serveru. Roháči obecní a tesaříci zavalití tam byli nabízeni po osmi dolarech (zhruba 200 korunách) za kus.

"I když se prodávající snažil být opatrný, kriminalisté odhalili jeho totožnost a při domovní prohlídce pak oněch 555 chráněných exemplářů brouků zajistili," uvedl Šváb.

Obdobně se vedlo i studentovi, který přechodně pobývá v Brně. Ten už byl v minulosti za tuto trestnou činnost odsouzen. Ve spolupráci se slovenskými kolegy provedli čeští policisté v této kauze dvě domovní prohlídky, při kterých zajistili celkem 12 chráněných motýlů. Tento případ nyní řeší soud.

U čtyřiadvacetiletého muže z Brna pak policie při domovní prohlídce našla 109 exemplářů z kategorie ohrožených a kriticky ohrožených živočichů. Jednalo se o motýly a brouky. Všem zmíněným mužům hrozím až tříleté vězení.

Zdroj: ČTK, PČR
  

Štítky Brno, motýli, živočichové, domovní prohlídka, Česká inspekce životního prostředí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brouci a motýly na prodej. Tři muži z Brna nelegálně prodávali kriticky ohrožené exempláře  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.