Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jeden točil volantem a druhý šlapal na pedály, opilí mladíci řídili ve dvou auto po cyklostezce

Nepříjemnou dohru bude mít pro dva jednadvacetileté mladíky večerní opilecká vyjížďka autem. Za volant totiž usedli oba najednou, při řízení si rozložili úkony mezi sebe a zamířili na cyklostezku mezi Štěpánovicemi a Předklášteřím na Brněnsku. Policistům pak nadýchali postupně víc než jedno a téměř dvě promile alkoholu v krvi.

Krátce po půlnoci zaujal hlídku tišnovských policistů osobní automobil jedoucí po trase cyklostezky ze Štěpánovic do Předklášteří. Když řidič Škody Octavia spatřil policejní vůz, otočil se a snažil se ujet. Jenže na namrzlém dřevěném mostku dostalo vozidlo smyk a skončilo mimo komunikaci.

Nebylo divu. Za volantem automobilu totiž seděli na předním sedadle dva jedenadvacetiletí mladíci. Jeden z nich prý šlapal na pedály a druhý točil volantem. Policisty ani nepřekvapilo, že byli oba pod vlivem alkoholu. Stejně tak i třetí cestující.

Po havárii se dva mladíci snažili ukrýt pod mostem, třetí pak z místa uprchl. Nedoběhl však daleko. Přivolaná posila jej vypátrala záhy. Nejvíce nadýchal mladík, na jehož klíně seděl kamarád. Ten měl v dechu skoro dvě promile. Zbývajícím dvěma pak přístroj ukázal hodnotu přes jedno promile. Jeden z řidičů měl navíc důvod utéct. Nevlastní totiž žádné řidičské oprávnění.

Nehodu, při níž vznikla malá škoda na automobilu a oplocení zahrádky, policisté dále vyšetřují. "Oba mladíci, kteří se účastnili řízení, musí nyní počítat se stíháním za ohrožení pod vlivem návykové látky," uvedl na policejním webu mluvčí Bohumil Malášek.

Zdroj: PČR

Štítky cyklostezka, Štěpánovice, Brněnsko, Škoda Octavia, Předklášteří

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jeden točil volantem a druhý šlapal na pedály, opilí mladíci řídili ve dvou auto po cyklostezce  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.