Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Chtěl bych být autobusákem, obhajoval se mladík, který dvakrát ukradl autobus

Skoro jedenáct let starý autobus Karosa zmizel před několika dny z parkoviště poblíž obchodního centra v Modřicích. O dva dny později vozidlo ve firemních barvách dopravce odstavené v Troubsku nemohlo ujít pozornosti jiného šoféra firmy. Přivolaní policisté na místě narazili na sedmnáctiletého mladíka, který se prý už chystal kontaktovat dopravce. Hlídce se svěřil s tím, že by chtěl být autobusákem, klidně by prý jezdil u i zadarmo a opuštěný autobus chtěl dopravci přivézt. Hovořil také o možném nálezném.

Na počínání mladíka bylo hned několik skutečností podezřelých. Mladík sice bydlí na Brněnsku, ale proč by zrovna měl milovník autobusů být v Troubsku a nalézt odcizený vůz. Ten měl na tachometru od krádeže o skoro sedm set kilometrů více a úplně prázdnou nádrž.

Podruhé si dokonce troufl svézt cestujícího, naúčtoval mu deset korun

Rozluštění záhad přišlo v noci na pátek. Vše začalo skoro stejně. Z autobusového nádraží na Zvonařce v Brně zmizel po půlnoci autobus stejného dopravce. Ve spolupráci s dopravcem vysledovali policisté cestu autobusu z informačních systémů a zjistili, že se stroj pohybuje na Kladensku. A tam autokar dopravní policisté také vypátrali a při kontrole odstavili.

To, co tušili, se potvrdilo. Za volantem seděl sedmnáctiletý mladík z Brněnska. Stejně jako před několika dny absolvoval s autobusem jízdu po dálnici, po Praze a až na Kladensko. Tam si také, jak přiznal, vyzkoušel i linkovou přepravu, když za deset korun svezl náhodného cestujícího.

Tentokrát bez havárky

Druhá cesta měla jediný rozdíl. Mladík totiž se strojem nehavaroval. Při první z jízd na Kladensko totiž autobusem poškodil fasádu rodinného domku a z místa ujel. Policisté případ dále vyšetřují.

Zdroj: PČR

Štítky Troubsko, Modřice, okres Kladno, Brněnsko, Brno, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chtěl bych být autobusákem, obhajoval se mladík, který dvakrát ukradl autobus  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.