Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Policie zadržela podezřelého ze čtyř pokusů o znásilnění v Brně

Policie zadržela muže podezřelého z toho, že se v Brně v polovině května pokusil znásilnit čtyři dívky. Původně se na policii přihlásily dvě. Muži hrozí pět až 12 let vězení, uvedli zástupci policie na dnešní tiskové konferenci. Přepadení se stala v brněnských čtvrtích Bohunice a Žabovřesky.

Původně nahlášené přepadení dvou dívek se sexuálním podtextem se stalo ve čtvrtek 12. května. Jednu z dívek, které ještě nebylo 15 let, pachatel přepadl v chodbě panelového domu, druhou přímo na ulici. Po zveřejnění v médiích se policistům přihlásily další dvě napadené dívky. Všechny čtyři se napadení ubránily.

Pachatel postupoval stejným způsobem. K dívce přistoupil, nabízel jí sexuální praktiky a peníze, když odmítla, chytil je zezadu a osahával. "Všechny napadené dívky se bránily a křičely o pomoc, ve dvou případech koply toho pachatele do intimních míst, což pachatele rozrušilo, lekl se a z místa utekl," řekl kriminalista Jaromír Komenda.

Policie zahájila rozsáhlé pátrání. "Prověřovali jsme kamerové záznamy z míst skutků a díky tomu se nám podařilo zjistit vozidlo, se kterým se pohyboval pachatel," uvedl Komenda. Jedna z dívek pak podezřelého bezpečně poznala. Čtyřiatřicetiletého muže policie zadržela minulý týden ve středu, k činům se doznal.

Není vyloučeno, že muž má na svědomí takových případů více.  Proto policie žádá dívky a ženy, pokud se se stejným jednáním setkaly a byly tímto způsobem obtěžovány, aby tuto skutečnost neprodleně oznámily na kterékoli policejní služebně nebo přímo na lince 158. Můžete tím poskytnout důležité informace k probíhajícímu vyšetřování.
 

Štítky policie, Brno, Žabovřesky, Brno-Bohunice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lukáš Holub

Ovládat prvky sebeobrany je dnes pro ženy již nutností. Může se jednat o agresivní napadení, okradení, sexuální násilí, slovní obtěžování nebo narušování osobního prostoru. Pokud je nám takovéto chování nepříjemné, nemusíme si ho nechat líbit. http://www.ewto.cz/wingtsun-pro-zeny.html Lukáš Holub,lektor sebeobrany WingTsun www.ewto.cz

Pondělí, 5. září 2016, 12:48Odpovědět

Policie zadržela podezřelého ze čtyř pokusů o znásilnění v Brně  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.