Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Policisté zadrželi muže, který v březnu několikrát vyhrožoval uložením bomby

Brněnští kriminalisté zadrželi čtyřiadvacetiletého muže důvodně podezřelého ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy. Celkem v šesti případech oznámil na tísňové linky  záchranné služby, městské policie, Policie České republiky a na linku 112 uložení bomby.

První oznámení policisté přijali 13. března a jen za další dva dny 15. března následovalo další.  Znovu muž volal 23. března a to celkem třikrát. Postupně k volání využíval tři různé veřejné telefonní automaty.  Naposledy telefonoval na tísňovou linku 27. března, jeho sdělení byla vždy velmi stručná a nikdy nespecifikoval konkrétní místa.

Každé jeho oznámení jsme policisté důkladně prověřili a přijali adekvátní opatření, aby co nejvíce eliminovali nebezpečí a chránili zdraví a životy veřejnosti. V rámci oznámení dne 23. března o uložení bomby na záchranné službě musela proběhnout evakuace přítomných 69 osob. V dalších pěti případech nebyla evakuace nutná.

Při výslechu se muž doznal. Kriminalisté sdělili muži obvinění ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy a je stíhán na svobodě. Za takové protiprávní jednání hrozí trest odnětí svobody až osm let. V minulosti byl již čtyřiadvacetiletý muž z Brna trestán a dopustil se v několika případech majetkové a násilné trestné činnosti.

Od 4. dubna jej jeho matka pohřešovala a naposledy s ním byla v kontaktu den před tím. Měla o něj strach vzhledem k jeho zdravotnímu stavu. 

Zdroj: PČR

Štítky bomba, Policie České republiky, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté zadrželi muže, který v březnu několikrát vyhrožoval uložením bomby  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.