Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Při výbuchu na Břeclavsku se zranili dva muži, mají popáleniny

V Perné na Břeclavsku se dnes dopoledne ozval výbuch z objektu patřícímu k vinařství, zranili se dva lidé. ČTK to řekly mluvčí policie Kamila Haraštová a záchranné služby Michaela Bothová. Jeden muž je ve vážném stavu s popáleninami na velké části těla, druhý muž má popáleniny druhého stupně. Záchranáři je převezli do brněnské nemocnice.

Haraštová uvedla, že situaci řeší výjezdová skupina kriminální policie. "Budeme zjišťovat ve spolupráci s vyšetřovatelem hasičů, co se stalo," řekla Haraštová.

Na místě zasahovalo osm jednotek hasičů. "Dostali jsme oznámení o výbuchu a následném požáru. Při našem příjezdu byl objekt staticky narušený a hořel. Před ním byly dvě osoby, kterým jsme se záchranáři poskytli péči," uvedl mluvčí hasičů Filip Venclovský. Podle něj chybí část čelní stěny do ulice, na místě je i statik, který doporučil objekt stabilizovat.

Záchranná služba poslala na místo dvě posádky. "Jeden muž měl popáleniny na velké části těla. Zajistili jsme mu dýchací cesty a připojili ho na řízenou ventilaci. Druhý muž měl popáleniny druhého stupně," uvedla Bothová. Záchranáři převezli oba zraněné do Fakultní nemocnice Brno v Bohunicích.

Starosta Perné Karel Studénka uvedl, že objekt je rodinným vinařstvím, nahoře slouží jako penzion a dole je vinařství. Podle Studénky se zranili majitel se synem.

hor tmd dr

Autoři | Foto HZS Jihomoravského kraje

Štítky ČR, hasiči, víno, výbuch, Jihomoravský, 3.VERZE, popálenina, okres Břeclav, vinařství, Fakultní nemocnice Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při výbuchu na Břeclavsku se zranili dva muži, mají popáleniny  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.