Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VIDEO/FOTO: Bezohledný zloděj ukradl z bytu po zemřelém 500 historických knoflíků. Policisté hledají svědka

Žádná úcta k mrtvému. Zloděj vlezl do zapečetěného bytu po zemřelém a chtěl krást. Sousedka muže vyrušila, odnesl si proto jen krabičku s 500 napoleonskými knoflíky. Policisté nyní hledají muže z videozáznamu, který by mohl být hodnotným svědkem.

Absolutní neúctu k mrtvému prokázal bezcharakterní zloděj, který se v centru Brna vloupal do zapečetěného bytu po zemřelém. Při krádeži jej přistihla žena, která okamžitě zavolala policii. Neznámý muž se lekl a utekl pouze s krabičkou, kterou měl zrovna po ruce. V ní bylo asi 500 mosazných knoflíků. 

 

Tyto knoflíky byly replikami historických knoflíků k uniformě Napoleonovy císařské gardy. Nadšený historik by z nich měl jistě radost, pro neznalého však nemají velkou cenu - nedají se zas tak snadno a rychle zpeněžit. 

Zhruba v době krádeže zachytila kamera muže na kole, který by mohl být minimálně důležitým svědkem události, "Pokud jej tedy poznáváte, dejte nám to vědět na lince 158," dodává mluvčí policie David Chaloupka.

Autoři | Foto pčr

Štítky knoflíky, policie, zloděj, zemřelý, byt, pečeť, Napoleon Bonaparte, Brno

VIDEO/FOTO: Bezohledný zloděj ukradl z bytu po zemřelém 500 historických knoflíků. Policisté hledají svědka  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.