Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Palubní kamera zachytila smrtelnou nehodu na Brněnsku. Řidička usnula při řízení, zaplatila za to životem

Policisté zveřejnili video tragické nehody ze čtvrtka 11. července. Na frekventované silnici I/52 vedoucí z Brna do Vídně se u Pohořelic srazila čelně dvě auta. Nehodu způsobila pětašedesátiletá řidička, která za srážku zaplatila životem. Na videu je vidět, jak zničehonic vjede do protisměru, kde se srazí s protijedoucími auty. Podle policistů řidička usnula.

Červený vůz Hyundai i20 jede na videu běžnou jízdou v pravém pruhu. Zničehonic se však odklání z trasy a přejíždí do protisměru. první auto pouze škrtne, druhý - čelný náraz už je tragický. Řidička svým zraněním na místě podlehla.

Podle policistů za to nejspíš mohl mikrospánek za volantem. „Takové situace jsou bohužel důsledkem nedostatečného odpočinku na dlouhých trasách. Zastávky na relaxaci spojené s důsledným pitným režimem, případně i spánkem jsou nezbytné a často na ně upozorňujeme. A tento případ by měl být dalším důrazným varováním před podceňováním únavy za volantem,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

V autě, do kterého řidička narazila, cestovala rodina se třemi dětmi. Ženu se středně těžkým zraněním museli hasiči vyprostit, dvě děti se zranily lehce a jedno středně těžce. Muž vyvázl s lehkým zraněním.

Foto Facebook / Michal Janotka

Štítky palubní kamera, video, Pohořelice, d52, nehoda, úmrtí, Brněnsko, Vídeň, Brno, úraz, Hyundai i20

VIDEO: Palubní kamera zachytila smrtelnou nehodu na Brněnsku. Řidička usnula při řízení, zaplatila za to životem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.