Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Brně se o víkendu zavře Královopolský tunel

V Brně se o víkendu uzavře Královopolský tunel kvůli plánovanému čištění a údržbě technologií, objížďka povede po Hradecké ulici. ČTK o tom dnes informovala mluvčí Brněnských komunikací Vladimíra Navrátilová. Neočekávají se však žádné dopravní komplikace.

Uzavírka začne v pátek ve 21:00 a skončí v tutéž dobu v neděli. "Jde o plánovanou uzavírku, musí se vyčistit technologie, které slouží bezpečnosti provozu v tunelu," vysvětlila Navrátilová.

Ještě předtím se postupně zavře vždy jeden ze dvou tubusů. Od středečních 6:00 do čtvrtečních 5:00 se zavře jeden, o hodinu později do pátečních 5:00 se zavře druhý. "Dopravu svedeme do průjezdné části. V tyto dny budeme čistit ostění tunelu a pracovat na údržbě technologií," uvedla Navrátilová.

Ve všední dny se neočekávají žádné problémy s dopravou, podle Navrátilové jeden tubus bez větších problémů dopravní zátěž zvládne. O víkendu je zase slabší provoz. "Nechystáme proto žádné zvláštní opatření, nečekáme, že by se měly tramvaje a trolejbusy v Králově Poli a Žabovřeskách zpožďovat," řekla ČTK mluvčí dopravního podniku Linda Hailichová.

Brněnské komunikace udržují Královopolský tunel pro Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) stejně jako ostatní brněnské tunely. Na konec října je na noční hodiny naplánovaná uzavírka tunelu pod křižovatkou Hlinky, od 20. do 25. října se postupně v nočních hodinách uzavřou tubusy Husovického tunelu a od 3. do 8. listopadu Pisárecký tunel. "Čištění ostění a údržba technologií se dělá dvakrát ročně, na jaře a na podzim," poznamenala Navrátilová.

Otázkou zůstává, kdy projde kompletní opravou Pisárecký tunel. Původně se tak mělo stát už na začátku roku, posléze po letních prázdninách nebo dokonce v době strojírenského veletrhu. Vzhledem k podezřelým okolnostem však ŘSD zakázku zrušilo, proto na bezpečnost provozu dohlížejí hasiči.

Zdroj: ČTK
Foto: wikipedia.org, Harold

Štítky Brno, Královopolský tunel, technologie, údržba, tunel, Ředitelství silnic a dálnic, Pisárecký tunel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně se o víkendu zavře Královopolský tunel  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.