Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Na hlavním nádraží ráno vykolejil vlak se 150 lidmi

Na brněnském hlavním nádraží dnes ráno vykolejil motorový osobní vlak převážející 150 lidí ze směru od Rakšic. Nikdo se nezranil. Nehodu šetří drážní inspekce.

Kvůli nehodě nabraly některé vlaky zpoždění. V úseku mezi hlavním nádražím a Horními Heršpicemi je částečná výluka. Komplikace se týkají vlaků spojujících Brno s Jihlavou a jihozápadní částí kraje.

"Některé vlaky končí nebo začínají v Horních Heršpicích," uvedla mluvčí Českých drah Kateřina Šubová. Část souprav úsekem projíždí, plný provoz však kvůli nehodě není možný, vlaky by nabíraly příliš velké zpoždění.

Mimo koleje se krátce před 05:00 ocitl jeden vůz motorového vlaku z Rakšic do Brna. Drážní inspektoři při zjišťování příčiny prověří stav soupravy i kolejí. Výluka podle dostupných informací potrvá nejméně do 10:00. Předběžný odhad škody na soupravě činí 35.000 korun, uvedla Šubová.

Zdroj ČTK

Štítky doprava, vlaky, železnice, vykolejený, vykolejil, Brno, hlavní nádraží, hlavas, zprávy, České dráhy, Horní Heršpice, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na hlavním nádraží ráno vykolejil vlak se 150 lidmi  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.