Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Brno v létě čekají dvě větší tramvajové výluky

Vedle dlouhodobě uzavřené ulice Milady Horákové počítá brněnský dopravní podnik během letních prázdnin ještě s dvěma většími výlukami tramvají, a to mezi Pisárkami a Vozovnou Komín a mezi Zvonařkou a Komárovem. Některé trolejbusy přes léto nahradí kvůli opravám autobusy, řekla mluvčí dopravního podniku Linda Hailichová.

Oprava kolejí a mostu přes Žabovřeskou ulici za 47 milionů

Mezi Pisárkami a Vozovnou Komín nebudou tramvaje jezdit od pondělí 30. června do 22. srpna. "Koleje se budou opravovat mezi zastávkami Bráfova a kolejovým trojúhelníkem u komínské vozovny. Opravou projde i most přes ulici Žabovřeská," uvedla Hailichová. Cena rekonstrukce dotčených úseků je 47 milionů korun.

Linka 1 tak pojede z Řečkovic jen do Pisárek a vznikne výluková linka x14, která pojede z Bystrce přes Žabovřesky, Českou a Hlavní nádraží na Zvonařku. Ve vyřazeném úseku od Vozovny do Pisárek pojede autobus x44.

Přípravy na rozsáhlou rekonstrukci Plotní ulice

Za 40 milionů korun projde opravou trať v části ulice Dornych, která se postupně rekonstruuje už několik let. Letos půjde o úsek od Zvonařky k zastávce Svatopetrská a výluka tam potrvá od 30. června do 29. srpna. "Vyměníme koleje a v celé šířce ulice bude nový asfalt a vznikne tím plnohodnotná objízdná trasa, až se bude dělat nová městská třída v ulici Plotní," popsala Hailichová.

Linka 12 skončí jízdu ve smyčce Zvonařka, náhradní autobusy linky x12 budou jezdit z Úzké do Komárova, stejně tak budou moci cestující využít stávající linky 40, 48 a 67. Doprava bude vedená Plotní ulicí, Dornych bude zavřený.

Místo trolejbusů autobusy

Od 30. června do 27. července bude kvůli opravě kabelů jezdit autobus místo trolejbusů na linkách 25 a 26, a to z Vinohrad na Mendlovo náměstí. Kvůli opravě Vaňkova náměstí budou jezdit autobusy i na linkách 38 a 39 z Komenského náměstí do Masarykovy čtvrti.

Další velká výluka čeká Brňany po prázdninách, důvodem budou opravy Minské a Horovy ulice v Žabovřeskách. Kdy oprava těchto ulic začne, není ale zatím zřejmé.

Zdroj ČTK

Štítky doprava, mhd, dopravní podnik, Brno, výluky, tramvaje, šaliny, oprava, Pisárky, Milada Horáková, Komárov, Vozovna Komín, Ústřední autobusové nádraží Zvonařka, Dopravní podnik města Brna, Žabovřesky, Řečkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno v létě čekají dvě větší tramvajové výluky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.