Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Z ostrůvků před hlavním nádražím zmizí zábradlí, nahradí ho přechody

Nebylo tam ani dva měsíce a už má zase zmizet. Zábradlí, které od prosince "ucpávalo" díru v průchodu mezi ostrůvky a hlavním nádražím (či Obchodním centrem Letmo a přidruženými obchody), mají v dohledné době nahradit přechody.

Podle primátorova náměstka Petra Hladíka (KDU-ČSL) schválili tento záměr dnes radní. „STOP nebezpečnému a nesmyslnému přelézání nevhodně nainstalovaného zábradlí na hlavním nádraží. Právě jsme na Radě schválili záměr odstranění tohoto zábradlí a zároveň vytvoření přechodu pro chodce jak k nádražní budově, tak i k obchodnímu domu Letmo," uvedl náměstek Hladík.

Zábradlí na popud policejního ředitelství

Mezery mezi zábradlím a podchodem využívali Brňané dlouhé roky. Stopku tomuto nebezpečnému zvyku vystavilo v půlce prosince krajské policejní ředitelství. Ve stanovisku policie tehdy uvedla, že "...místa pro přecházení nesplňují technické a legislativní požadavky, jako jsou například rozhledy, hmatové prvky, minimální vzdálenosti od nejbližšího přechodu a podobně."  

Podle předpokladu radních by mělo vše trvat nejvýše několik měsíců. Do té doby budou muset chodci místo obcházet, nebo jít podchodem.

Foto Martin Šeda

Štítky zábradlí, hlavní nádraží, přechody, Petr Hladík, KDU-ČSL, Brno, ostrůvek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z ostrůvků před hlavním nádražím zmizí zábradlí, nahradí ho přechody  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.