Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Práce na vyplavené Kotlářské pokračují. Ulice zůstane neprůjezdnou až do večera

Zavřený úsek Kotlářské ulice v Brně, kde v křižovatce s Botanickou prasklo v noci na dnešek vodovodní potrubí, by vodárny provizorně mohly zprovoznit dnes večer. Pravděpodobnou příčinou havárie byla nadměrná dopravní zátěž. Kvůli havárii je pro dopravu ulice uzavřena v úseku Kounicova - Pionýrská. Městská hromadná doprava v úseku jezdí jedním pruhem kyvadlově.

Podle mluvčí vodáren Renaty Hermanové bude firma ještě zhruba do 15:00 pracovat na výkopech, následně bude opravovat samotný vodovod. Práce by mohly skončit do 18:00. Pak bude následovat opravení vozovky. „Snažíme se o co nejrychlejší provizorní zprovoznění komunikace, ale dříve než večer to nebude," uvedla mluvčí.

Doplnila, že se vodovodní roura protrhla v délce minimálně dvou metrů. Vodovod byl podle ní dosud bezproblémový, firma na něm poslední havárii eviduje v roce 1954. Dodávka vody přerušená není, voda v noci masivně tekla po ulici asi hodinu.

Policejní mluvčí Pavel Šváb uvedl, že provoz kvůli omezení zhoustl v okolních ulicích. Někteří řidiči prý nerespektují dopravní značení a vjíždějí do zákazu vjezdu. Vážnější dopravní komplikace však ale podle policie nenastaly. 

V místě od noci pomáhali hasiči, policistům pomáhali usměrňovat provoz také brněnští strážníci. „I po osazení zákazových značek se však někteří řidiči pokoušeli ulicí úmyslně projet. Strážníci i policisté proto hlídali dodržování zákazu a hlídky městské policie byly nuceny uložit několik pokut," uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Foto HZS JMK, PČR, MMB | Zdroj ČTK

Štítky havárie, Brno, Pavel Šváb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Práce na vyplavené Kotlářské pokračují. Ulice zůstane neprůjezdnou až do večera  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.