Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Cestující mezi Sokolnicemi a Křenovicemi se musí připravit na vlakovou výluku

Týdenní výluka a cestování autobusy čeká lidi, kteří využívají vlak mezi Sokolnicemi a Křenovicemi na Brněnsku. Začne v pondělí a potrvá do neděle. Na změny si musí od pondělí zvyknout také lidé využívající autobusové nádraží v Blansku, kde se začne rekonstrukce, která skončí až před letními prázdninami v příštím roce.

Místo vlaků budou jezdit dvě autobusové linky. Linka xS2A sveze cestující z Křenovic až do Brna a vynechá zastávku Hostěrádky-Rešov. V opačném směru však bude jezdit pouze ze Sokolnic, kde se bude z vlaku přestupovat do autobusu. Mezi Hostěrádkami a Sokolnicemi bude jezdit linka xS2B a bude možné zde přestoupit na vlaky, které pojedou beze změny. Zastávky náhradní dopravy nejsou většinou u nádraží, ale na autobusových zastávkách v centru obcí. Pro celý týden jezdí vlaky a autobusy podle výlukového jízdního řádu.

Kvůli přestavbě blanenského autobusového nádraží, které sousedí s vlakovým, budou všechny linky MHD odjíždět z provizorních míst přímo před nádražní budovou v ulici Edvarda Beneše. Regionální linky budou mít změněné zastávky a jejich číselné označení. Nádražím projede denně zhruba 200 autobusů. Počítá se s demolicí staré administrativní a odbavovací budovy a vznikne nová budova a zastřešené stání. Dnes jsou zastávky bez přístřešků.
 

Foto ilustrační foto | Zdroj ČTK

Štítky Sokolnice, Blansko, Brněnsko, Edvard Beneš, Brno, Hostěrádky-Rešov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cestující mezi Sokolnicemi a Křenovicemi se musí připravit na vlakovou výluku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.