Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Řidič s náklaďákem přehlédl a srazil cyklistu, ten po převozu do nemocnice zemřel

Další tragický střet motorového vozidla s cyklistou řešili včera odpoledne jihomoravští policisté na silnici I/55 u sjezdu z dálnice D2. Řidič náklaďáku sjížděl z dálnice ve směru od Bratislavy a chtěl pokračovat směremna Hodonín. Při odbočování však přehlédl padesátiletého cyklistu jedoucího po hlavní silnici od Hodonína na Břeclav a svým vozem ho srazil.

Na místo přijeli první dopravní policisté, kteří okamžitě zahájili resuscitaci a první pomoc prováděli až do příjezdu záchranářů. Po obnovení základních životních funkcí byl padesátiletý muž letecky přepraven do brněnské nemocnice. V nočních hodinách však zraněním podlehl.

„U jednačtyřicetiletého řidiče nákladního vozidla provedli kolegové odborné měření na alkohol a také test na omamné a psychotropní látky. Oba výsledky dopadly negativně. Uvedená dopravní nehoda zůstává nyní v šetření," uvedl mluvčí jihomoravské policie Kamila Haraštová.

Tři mrtví cyklisté v jednom týdnu

Za pouhý týden se tak jedná již o třetí oběť na kole. Jedna z nich však nejspíš nezemřela cizím zaviněním. U Vrbovce na Znojemsku našel ve středu 4. září muž ležícího seniora pod jízdním kolem, byl mrtvý. „Zřejmě se jednalo o havárii cyklisty, který při pádu utrpěl zranění, kterým na místě podlehl," uvedla pro ČTK mluvčí znojemské policie Lenka Drahokoupilová. 

Jasnou příčinu však měla smrt muže, který vedl cyklistické kolo minulý pátek u Dubňan. Dvaadvacetiletý řidič Citroenu nepřizpůsobil rychlost jízdy srazil do muže stojícího s kolem u pravého okraje silnice. Devětapadesátiletý chodec nejdřív spadl na kapotu a přední sklo auta, pak na silnici. Při srážce utrpěl těžká zranění, kterým i přes intenzivní pomoc lékařů podlehl.

„Policisté s mladým řidičem provedli dechovou zkoušky i orientační test na přítomnost drog. Obě zkoušky měly negativní výsledek. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu Usmrcení z nedbalosti a událostí a mírou zavinění jednotlivých účastníků se dále zabýváme," uvedl mluvčí policistů Petr Zámečník.

Autoři | Foto PČR

Štítky cyklista, Hodonín, silnice, Bratislava, Břeclav, úraz, Citroën

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič s náklaďákem přehlédl a srazil cyklistu, ten po převozu do nemocnice zemřel  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.