Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Při nehodě kamionů uhynulo na místě přes pět tisíc kuřat

Dálnice D52 na 13. kilometru u Syrovic na Brněnsku byla ve směru na Brno po páteční ranní nehodě dvou kamionů další dvě a půl hodiny neprůjezdná. Provoz policie plně obnovila kolem 12:30. Při nehodě uhynulo přes 5000 kuřat, které jeden z kamionů převážel. Škodu policisté odhadli asi na tři miliony korun. Nehoda si vyžádala jen lehké zranění řidiče.

Nákladní auta se střetla před 05:00, kamion převážející kuřata spadl z mostu. Dálnice asi hodinu stála, poté byl zprovozněn jeden jízdní pruh. Kamion převážel podle upřesnění krajského ředitele veterinární správy Jaroslava Salavy více než 6500 živých kuřat, z toho asi 5100 jich uhynulo na místě. Ta poputují do kafilérie. „Zbylá se odváží na jatka do Modřic, kde pracovníci zjišťují rozsah případného zranění. Zraněná kuřata se budou muset ještě utratit," uvedl Salava.

Nehoda se stala v odstavném pruhu. „První z kamionů zastavil v odstavném pruhu pro technickou závadu, kamion jedoucí za ním nestačil zareagovat a narazil do něj a spadl z mostu," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb Kvůli nehodě je stále ještě uzavřená silnice mezi Rajhradem a Syrovicemi. Záchranná služba k nehodě vyslala posádku s lékařem i bez lékaře.

„Pacientem byl mladý muž, má drobnější povrchová poranění, doporučili jsme mu odvoz na chirurgickou ambulanci. Domluvil se, že na ni chce je sám, proto byl ponechán na místě," uvedla mluvčí záchranné služby Hedvika Kropáčková.

Policisté dopravu odkláněli po dobu vyprošťování kamionu a úklidu vozovky na 16. kilometru u Hrušovan, zpět se najíždělo na 10. kilometru u Rajhradu.
 

Foto HZS JMK | Zdroj ČTK

Štítky havárie, Syrovice, Brno, Brněnsko, Pavel Šváb, Rajhrad, Modřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při nehodě kamionů uhynulo na místě přes pět tisíc kuřat  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.