Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

AKTUÁLNĚ: D52 je na třináctém kilometru ve směru na Brno kvůli nehodě opět zavřená

Dálnice D52 je na 13. kilometru ve směru na Brno po ranní nehodě dvou kamionů opět uzavřená, a to kvůli vyprošťování. Sjíždí se na 16. kilometru u Hrušovan, zpět se najíždí na 10. kilometru u Rajhradu. Není známo, kdy bude provoz obnoven. Uzavřená je stále i silnice mezi Rajhradem a Syrovicemi.

AKTUALIZACE 12:30: Dálnice je opět průjezdná

Nákladní auta se střetla před 05:00, kolem 06:00 byl zprovozněn jeden jízdní pruh. Jeden z kamionů převážel asi 6000 kuřat a spadl z dálničního mostu. Jeho řidič byl ale jen lehce zraněn.

„První z kamionů zastavil v odstavném pruhu pro technickou závadu, kamion jedoucí za ním nestačil zareagovat a narazil do něj a spadl z mostu," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. Kamion blokuje silnici mezi Rajhradem a Syrovicemi. Je proto uzavřená.

Nákladní vůz, který spadl z mostu, převážel kuřata. „Ještě přesně nevíme, kolik kuřat přežilo, část z nich ale bude odvezena do kafilérie," uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Krajský ředitel veterinární správy Jaroslav Salava uvedl, že reálná čísla budou známa až po odvozu přeživších kuřat na jatka do Modřic, kde se provede přehodnocení stavu. „Na místo vyjel náhradní kamion, drůbež se překládá. Uhynulá drůbež se na místě vyselektuje pro kafilérii, pak ale ještě mohou být další zraněné kusy, které se utratí až na jatkách," uvedl ředitel.

Záchranná služba k nehodě vyslala posádku s lékařem i bez lékaře. „Pacientem byl mladý muž, má drobnější povrchová poranění, doporučili jsme mu odvoz na chirurgickou ambulanci. Domluvil se, že na ni chce je sám, proto byl ponechán na místě," uvedla mluvčí záchranné služby Hedvika Kropáčková.

Provoz na Brno musel být na D52 přerušen kvůli kvůli úklidu dálnice, doprava byla po dobu úplného zastavení provozu odkloněna přes Ledce a Rajhrad. V současné době hasiči oba kamiony vyprošťují.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky Brno, havárie, Rajhrad, Syrovice, Hrušovany, Pavel Šváb, Jaroslav Mikoška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

AKTUÁLNĚ: D52 je na třináctém kilometru ve směru na Brno kvůli nehodě opět zavřená  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.