Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Hromadná doprava v Brně od prosince posílí. Vznikne i nová autobusová linka

Některé linky brněnské hromadné dopravy budou od 10. prosince posílené buď větším počtem spojů nebo vozidly pro víc pasažérů. Vznikne také nová autobusová linka, která umožní pohodlnější přestupy na regionální linky, a všechny noční autobusy pojedou vždy na stejnou konečnou. Uvažuje se také o zavedení nočních autobusů do Znojma a Vyškova, kam nejezdí po půlnoci vlak.

Úpravy budou zavedeny spolu s prosincovou celostátní změnou jízdních řádů. Zohledňují připomínky městských částí, které bylo možné z dopravního, technologického a provozního hlediska uskutečnit.

„Dopravní plán pro rok 2018 zohledňuje mimo jiné připomínky městských částí, které byly z hlediska dopravního, provozního a technologického realizovatelné,“ uvedl náměstek primátora Matěj Hollan.

V pracovních dnech se počítá se zvýšením kapacity linky 1, mimo pracovní dny linky 9. Mimo špičku ráno a večer bude jezdit linka 3 už z Rakovecké, nikoliv z Komína jako dosud. Posílení čeká také spoje na trolejbusové lince 31 ze Šlapanic a expresní autobusovou linku E56 z Bohunic do Králova Pole.

Připravuje se také nová linka obsluhovaná minibusem, která spojí Bystrc a Žebětín s univerzitním kampusem a bude zajíždět mimo Brno do Troubska. „Měla by vyplnit dosud chybějící přepravní relaci v jihozápadní části Brna a umožnit cestujícím v Troubsku a na Veselce pohodlněji přestupovat na regionální autobusy ve směru Velká Bíteš a Rosice," uvedl náměstek primátora Matěj Hollan (Žít Brno).

 Noční rozjezdy do okolních měst a na společnou konečnou zastávku

Jednodušší bude také cestování nočními autobusy, které budou vždy jezdit na stejnou konečnou. Dnes některé spoje končí o několik zastávek dříve, jelikož v koncovém úseku nejsou tolik využívané. „Uvažuje se i o zavedení dalších nočních spojení za hranice Brna. Autobusy by měly z Brna jezdit v noci i do okresních měst, do kterých nejede vlak. Týká se to Znojma a Vyškova. Autobusy by odjížděly od hlavního nádraží patrně v 0:30," uvedl Hollan.

Foto MMB | Zdroj ČTK, MMB

Štítky Brno, Znojmo, Vyškov, Matěj Hollan, Troubsko, Žít Brno, veřejná doprava, Brno-Komín, Šlapanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hromadná doprava v Brně od prosince posílí. Vznikne i nová autobusová linka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.