Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zbořené lešení nebo autobus ve staveništi. Hasiči vyjížděli o víkendu k nehodě každé dvě hodiny

První zářijový víkend včetně pátku se na jihu Moravy stala řada nehod, důvodem bylo i deštivé počasí. Hasiči k odstraňování následků havárií vyjížděli každé dvě hodiny. Podle policejních statistik se stalo od pátečního rána 60 nehod, zemřel při nich jeden člověk.

Hasiči vyjíždí k dopravním nehodám v průměru každých pět hodin. „Poslední prázdninový víkend tomu bylo jinak. K nehodám jsme vyjížděli každé dvě hodiny. Od pátečního rána až do samotného konce týdne jsme zasahovali u 30 nehod, při kterých se zranilo 24 lidí. Jeden člověk svým zraněním podlehl," dodal mluvčí hasičů David Jirouš.

Na silnicích byl vzhledem ke konci prázdnin silný provoz, policisté proto na víkend připravili dopravně-bezpečnostní opatření. Více než stovka jich měřila rychlost, kontrolovala dodržování dopravních předpisů i to, zda řidiči neusedají za volant pod vlivem alkoholu či drog. Podle policejních statistik se za víkend bouralo v 33 případech, s přičtením pátku šedesátkrát.

Smrtelná nehoda se stala už v pátek odpoledne na hrázi novomlýnských nádrží na silnici I/52. Řidič dodávky vybočil ze svého jízdního pruhu a následně se střetl s motorkářem. Ten na místě zemřel. Hlavní tah z Brna na Vídeň byl uzavřený zhruba pět hodin.

Čtyři lidé se v neděli dopoledne zranili při nehodě osobního vozu u Pohořelic na Brněnsku. Za volantem seděl jedenačtyřicetiletý muž. „Po smyku na mokré vozovce sjelo vozidlo mimo vozovku a otočilo se přes střechu," popsala policejní mluvčí Andrea Cejnková. Při nehodě se zranily také dvě děti, devítileté a sedmileté. Jedno z nich transportoval do Dětské nemocnice v Brně vrtulník.

Autobus ve staveništi, lešení na maděru a přeražený sloup

Bez zranění se v neděli obešla ranní havárie autobusu východočeského dopravce, který vezl turisty z dovolené v Chorvatsku. Poblíž Kuřimi na Brněnsku, kde silničáři opravují most, se devětapadesátiletý šofér dostatečně nevěnoval řízení. Namísto toho, aby odbočil na objížďku vedoucí souběžně se silnicí, prorazil zábrany a skončil na staveništi. Poničený autobus museli vyprostit hasiči.

V neděli nabouralo u obce Mokrá – Horákov auto do lešení u rekonstruovaného mostu pod dálnicí D1.  Vlivem nehody došlo k proražení olejové vany a úniku oleje na silnici Hasiči odstranili poškozené lešení a uniklý olej zasypali sorbentem.

V Moravské Nové Vsi zase pro změnu osobák přerazil sloup elektrického vedení. Pracovníci pohotovostní služby rozvodných závodů pak museli odpojit elektrický proud. Hasiči pomocí jeřábu sundali sloup z havarovaného vozidla a provedli úklid střepů.

Foto HZS JMK | Zdroj ČTK

Štítky havárie, lešení, silnice, Morava, Brněnsko, Dětská nemocnice FN Brno, Chorvatsko, Vídeň, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbořené lešení nebo autobus ve staveništi. Hasiči vyjížděli o víkendu k nehodě každé dvě hodiny  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.