Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kola na střeše a hurá do garáže! Řidiči v Brně demolují značení v parkovacích domech

Stalo se vám to už někdy? Jedete z cyklovýletu a po chvíli strávené v autě úplně zapomenete, že máte na střeše připevněná kola. S lehkostí si to pak najedete do podzemní (či domácí) garáže a ve vteřině rána, poté další (když máte tu smůlu a kola se neudrží) a vzápětí třetí. Při té už většinou padá dopravní značení. Přesně to museli zažít v blízké minulosti někteří řidiči v brněnských parkovacích domech.

Ke třem kuriózním nehodám, které se staly na přelomu července a srpna, vyjížděli brněnští policisté. Nebyl při nich naštěstí nikdo zraněn, ovšem měly společného jmenovatele. Roztržití řidiči zapomněli, že mají na střeše připevněna jízdní kola. Hned dvakrát v jeden den se jim povedlo poničit vjezd na krytá parkoviště v obchodním centru v ulici Netroufalky. Škoda byla vyčíslena na 25 a 30 tisíc korun.

„A protože sezona výletů s koly na střeše ještě zdaleka nekončí, neškodí si připomenout několik základních pravidel pro takovou jízdu. Za upevnění nákladu je vždy odpovědný řidič. Po několika ujetých kilometrech je vždy vhodné upevnění zkontrolovat, při dlouhých cestách tak učiňte při každé zastávce. Při průjezdu zatáčkami bude vozidlo díky vyššímu těžišti méně stabilní a počítat musíte i s vyšší spotřebou. Rozdíl bude patrný zejména při vyšších rychlostech díky narůstajícímu aerodynamickému odporu," připomenul řidičům policejní mluvčí Pavel Šváb.

Foto PČR | Zdroj PČR

Štítky střecha, Brno, garáž, Pavel Šváb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kola na střeše a hurá do garáže! Řidiči v Brně demolují značení v parkovacích domech  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.