Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kamion na D1 narazil do odstavené dodávky. Muž, který ji v tu chvíli opravoval, na místě zemřel

Jeden člověk dnes zemřel při nehodě kamionu, osobního auta a dodávky na 175. kilometru D1 u Ostrovačic na Brněnsku, dalších šest cizinců se zranilo. Dle neoficiálních informací šlo o Rumuny. Teprve pětadvacetiletého muže, jenž při nehodě zemřel, zřejmě zabil náraz, když opravoval auto.Policie dálnici ve směru na Prahu uzavřela kvůli přistání vrtulníku, utvořily se kolony.

Havárie se stala kolem 8:15. V odstavném pruhu stála kvůli poruše dodávka a osobní auto. Podle neoficiálních informací šlo o Rumuny. Zezadu do vozidel vrazil kamion s českým řidičem. Člověk, jenž zemřel, stál v okamžiku nehody mimo vozidlo, zřejmě se pokoušel auto opravit.

Jedna žena utrpěla mnohočetná vážná zranění, další čtyři muži a jedna žena jsou zranění středně těžce, uvedla mluvčí záchranné služby Hedvika Kropáčková. Ostatní cizinci, kteří cestovali v početnější skupině, si zajišťují náhradní dopravu, uvedl mluvčí hasičů Filip Venclovský.

„Byli převezeni do brněnských fakultních nemocnic v Bohunicích a na Pekařskou. Ve všech případech šlo o pacienty s cizí státní příslušností," řekla Kropáčková.

Potíže v dopravě trvaly desítky minut. Řidiči mohli dálnici opustit na exitu 182 Kývalka, ovšem kvůli stavebním pracím nebylo možné projet Ostrovačicemi směrem na nejbližší exit Devět Křížů. Nabízela se cesta přes Rosice, Zastávku a Zbraslav k exitu 162 Velká Bíteš.

Foto HZS JMK, PČR | Zdroj ČTK

Štítky Dálnice D1, havárie, Ostrovačice, Praha, Brněnsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kamion na D1 narazil do odstavené dodávky. Muž, který ji v tu chvíli opravoval, na místě zemřel  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.